Το πρωτότυπο Renault Scenic Vision χαράζει ένα νέο δρόμο προς μία πιο βιώσιμη, πιο ασφαλή και χωρίς περιορισμούς, κινητικότητα. Αντανακλά το όραμα και τη διαρκή αναζήτηση, δίνει πνοή στις πιο φουτουριστικές τεχνολογίες απαλλαγής από τις εκπομπές του άνθρακα σήμερα, ενώ ενσωματώνει τους τρεις πυλώνες της στρατηγικής για βιώσιμη ανάπτυξη του Group Renault: ουδετερότητα άνθρακα, ασφάλεια και πληρότητα.

Ads

Το eco-design και οι τεχνολογικές καινοτομίες στο μέτωπο της κυκλικής οικονομίας – το 70% των υλικών του είναι προϊόν ανακύκλωσης, ενώ το 95% αυτών είναι ανακυκλώσιμα – συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαφύλαξη των πόρων.

Πρόκειται για ένα υβριδικό – ηλεκτρικό και υδρογονοκίνητο – αυτοκίνητο που απαιτεί λιγότερες και μικρότερες στάσεις ανεφοδιασμού. Το ανθρακικό του αποτύπωμα, συμπεριλαμβανόμενης και της μπαταρίας του, είναι μικρότερο: To Renault Scenic Vision είναι ένα όχημα μηδενικών εκπομπών (στην παραγωγή του και στη χρήση του), ενώ το αποτύπωμα άνθρακα είναι κατά 75% χαμηλότερο από ένα συμβατικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η τεχνολογία που ενσωματώνεται στο αυτοκίνητο αναβαθμίζει το επίπεδο ασφαλείας οδηγού και επιβατών περιορίζοντας τον αριθμό των ατυχημάτων, έως και 70%. Ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου πρωτοτύπου αντανακλά επίσης την πρόθεση των σχεδιαστικών ομάδων να δημιουργήσουν ένα μοναδικό, προσβάσιμο σε όλους και κατάλληλο για τον καθένα αυτοκίνητο.
 
RENAULT SCENIC: ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ
Μία πρόσκληση για ταξίδι. Αυτό υποσχόταν το πρώτο πρωτότυπο Scenic, πριν από 30 χρόνια, το 1991. Μια υπόσχεση που σημάδεψε την εποχή του. Η Renault ως εφευρέτης του ‘compact minivan’, παρουσίασε ένα φιλικό οικογενειακό αυτοκίνητο που προσέφερε σε όλους μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, αφήνοντας σε όλους τους επιβάτες του ευχάριστες αναμνήσεις από το ταξίδι, μόλις εκείνοι έφταναν στον προορισμό τους. Αυτό το «αυτοκίνητο του μέλλοντος» ενέπνευσε και το σημερινό πρωτότυπο. Με το νέο αυτό πρωτότυπο, το Renault Scenic, το αυτοκίνητο που ζεις μαζί του, επιστρέφει μαζί με την πρόσκληση: να απολαμβάνεις κάθε στιγμή με την οικογένειά σου, να μοιράζεσαι την κάθε στιγμή με απαράμιλλη άνεση και ιδανική ευρυχωρία.
 
Το DNA του αρχικού Scenic διατηρείται, με αναβαθμισμένο όμως επίπεδο. Ο κόσμος έχει αλλάξει τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Το ίδιο και εκείνος του αυτοκινήτου. Η έννοια του ταξιδιού έχει αλλάξει, μαζί και οι ταξιδιωτικές συνήθειες, η χρήσεις του αυτοκινήτου δεν είναι ίδιες, οι ανάγκες αλλάζουν μορφή. Αυτό το πρωτότυπο ενσωματώνει ένα νέο όραμα για το οικογενειακό αυτοκίνητο. Η εξωτερική του σχεδίαση αποτελεί προάγγελο ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου που θα παρουσιαστεί το 2024. Αυτό το μοντέλο της κατηγορίας C, που έχει σχεδιαστεί για μακρινά οικογενειακά ταξίδια, θα ενσωματώνει όλα τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας CMF-EV και θα προσφέρει ευεξία άλλου επιπέδου.
 
TΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Μήκος: 4.490 mm
Πλάτος: 1.900 mm
Ύψος: 1.590 mm
Μεταξόνιο: 2.835 mm
Τροχοί: 21 ιντσών
Διαστάσεις ελαστικών: 235/45 R21
Βάρος: 1.700 κιλά
Πηγή ενέργειας: υβριδική (ηλεκτρική-υδρογόνου)
Κινητήρας: σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας ισχύος 160 kW
Κυψέλες καυσίμων: 15 kW
Μπαταρία: 40 kWh
Δείτε το πλήρες άρθρο με τις φωτογραφίες κάνοντας κλικ εδώ

Ads