Τη νέα ενημερωτική καμπάνια του για τους κινδύνους της υπερβολικής ταχύτητας παρουσίασε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017.

Ads

Στόχος της καμπάνιας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους και τις οδυνηρές συνέπειες της υπερβολικής ταχύτητας, έναν από τους πιο καταστροφικούς παράγοντες πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων και τραυματισμών διεθνώς.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται από την καμπάνια στους νέους άνδρες, κατηγορία οδηγών που εμπλέκονται συχνότερα σε σοβαρά τροχαία συμβάντα εξαιτίας της ταχύτητας και γενικότερα στους οδηγούς 15-29 ετών, ηλικιακή ομάδα για την οποία τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως.

image

Ads

image

«Αν όλοι μείωναν τη μέση ταχύτητά τους κατά 5% θα είχαμε 30% λιγότερους θανάτους στο δρόμο», δήλωσε η πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ., Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, ενώ ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Αργύρης Περουλάκης, σημείωσε ότι χρειάζεται να στραφούμε στις μικρές ηλικίες, καθώς σε αυτή τη φάση της ζωής του ανθρώπου μπορούν να αντιμετωπιστούν κακές συνήθειες που βλέπουμε στους δρόμους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. απένειμε τιμητική πλακέτα στην Παραολυμπιονίκη και θύμα τροχαίου, Δήμητρα Κοροκίδα, για την ακούραστη εθελοντική συνεισφορά της στο εκπαιδευτικό έργο του Ινστιτούτου. Αναφερόμενη στη νέα καμπάνια του Ι.Ο.ΑΣ. η κ. Κοροκίδα τόνισε: «Κανείς μας δεν θέλει να χάσει τη ζωή του ή να μείνει ανάπηρος. Είναι κρίμα να μετράμε τόσες χαμένες ζωές στο δρόμο. Πρέπει όλοι, σαν μια γροθιά, μαζί και με το Ινστιτούτο, να συμβάλλουμε στη μείωση των τροχαίων συμβάντων στη χώρα μας».

Η νέα καμπάνια περιλαμβάνει τηλεοπτικό/ραδιοφωνικό σποτ και αφίσα και έχει την έγκριση του ΕΣΡ για πανελλαδική προβολή ως κοινωνικό μήνυμα. Ο πρωταγωνιστής της καμπάνιας αναπολεί όλα όσα θεωρούσε δεδομένα μέχρι πριν από λίγο καιρό όταν και η ζωή του άλλαξε ριζικά γιατί δεν έκοψε ταχύτητα. Μέσα από το δυνατό μήνυμα του σποτ, οι οδηγοί παροτρύνονται να κόψουν ταχύτητα και να αναλογιστούν τον κίνδυνο στον οποίο θέτουν ανά πάσα στιγμή τον εαυτό τους και τους γύρω τους όταν παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας.

Δείτε εδώ το βίντεο της καμπάνιας:

Η καμπάνια με τίτλο «Πριν από λίγο καιρό…» και μήνυμα «Κόψε ταχύτητα. Προστάτεψε τη ζωή!» δημιουργήθηκε με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και εντάσσεται στις εκδηλώσεις που υλοποιεί το Ι.Ο.ΑΣ. στο πλαίσιο της φετινής 4ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ (8-14/5) που επικεντρώνεται στο θέμα της ταχύτητας.