Το νέο ηλεκτρικό Nissan LEAF ανακηρύχτηκε «Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2018, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Το νέο Nissan LEAF κατέκτησε τη διάκριση αυτή, κερδίζοντας αντιπάλους από μια λίστα με πέντε αρχικές κατηγορίες οχημάτων με διαφορετικά συστήματα παραγωγής ισχύος. Οι κριτές αξιολόγησαν το συνολικό περιβαλλοντικό “αποτύπωμα” του κάθε υποψήφιου οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των εκπομπών ρύπων και της κατανάλωσης καυσίμου. Σημειωτέον ότι είναι η πρώτη φορά που ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο, από τότε που ιδρύθηκε ο εν λόγω θεσμός, το 2016.

Ads

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη γενιά του Nissan LEAF ανακηρύχτηκε “Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς” το 2011, παραμένοντας το μόνο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα, που έχει κερδίσει αυτό το βραβείο στην 14χρονη ιστορία του θεσμού.

Το νέο LEAF έρχεται με σημαντικές αναβαθμίσεις σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο με σύστημα κίνησης υψηλότερης απόδοσης και αυξημένη αυτονομία. Το LEAF του 2018 είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της Nissan στην Ευρώπη που διαθέτει την αυτόνομη τεχνολογία ProPILOT καθώς και το e-Pedal, το οποίο επιτρέπει στους οδηγούς να ξεκινούν, να επιταχύνουν, να επιβραδύνουν και να σταματούν, απλά αυξάνοντας ή μειώνοντας την πίεση που ασκείται στο πεντάλ του γκαζιού.
Το νέο Nissan LEAF, θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα τον ερχόμενο Μάιο.