Το πρωτότυπο pickup “Frontier Sentinel”, που προορίζεται για αποστολές διάσωσης σε ιδιαίτερα δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές – και για το λόγο αυτό διαθέτει έντονα “σκληροτράχηλο” χαρακτήρα – παρουσίασε η Nissan στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σάο Πάολο.
 
Το Nissan Frontier Sentinel σχεδιάστηκε από το στούντιο σχεδιασμού  της Nissan Brazil και ενσωματώνει μια σειρά από καινοτόμα χαρακτηριστικά, όπως δύο συστοιχίες μπαταριών  από το Nissan LEAF, για την παροχή βοηθητικής ισχύος. Ένα ενισχυμένο roll bar εκτείνεται στις δύο πλευρές του χώρου φόρτωσης, ο οποίος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για να χωρέσει τις μπαταρίες, αλλά και ένα σετ συρταριών για την αποθήκευση γαντιών, φακών, κράνους, εργαλείων και λοιπού συναφούς εξοπλισμού. Στο άνω μέρος του χώρου φόρτωσης έχει τοποθετηθεί πλατφόρμα, από την οποία μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί ένα drone.

Ads

image

image

image

Ads

image

image
 
Στο Frontier Sentinel ξεχωρίζει επίσης το snorkel,  το οποίο του επιτρέπει να διασχίσει υδάτινο κώλυμα αυξημένου βάθους, καθώς και ένα ειδικό σύστημα φωτισμού στην κορυφή του παρμπρίζ. Στο εσωτερικό, το όχημα διαθέτει ταμπλό και κεντρική κονσόλα σε χρώμα Electric – Yellow, εμπνευσμένο από τα ηλεκτρικά κυκλώματα. Αντίστοιχη απόχρωση διαθέτουν και τα καθίσματα  στην επένδυση και την ραφή τους. Ο Βραζιλιάνικος  Υάκινθος μακάο,  ένα είδος παπαγάλου που ενδημεί στην κεντρική και ανατολική Νότια Αμερική, αποτέλεσε την έμπνευση για το χρώμα  Thunder – Blue του πρωτότυπου οχήματος.
 
Σημειώνουμε ότι Nissan Frontier είναι η εμπορική ονομασία στη Νότια Αμερική του γνωστού μας  NAVARA,  το οποίο διατίθεται σε 38 αγορές, ενώ χάρη στην παγκόσμια δημοτικότητά του, το μοντέλο κατασκευάζεται σε παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Ισπανία, την Κίνα, το Μεξικό, την Ταϊλάνδη και τώρα στην Αργεντινή.
 
Στην έκθεση Αυτοκίνηση 2018 στο Ελληνικό, που άνοιξε τις πύλες της για το κοινό το περασμένο Σάββατο 10 Νοεμβρίου, η Nissan θα έχει σε ξεχωριστή θέση στο περίπτερό της, το NAVARA Ν-Guard, μια ειδική “σκληροτράχηλη” έκδοση του βραβευμένου pickup.
 
Στιγμιότυπα από την κατασκευή του πρωτότυπου Nissan Fronter Sentinel, μπορείτε να δείτε στο