Το Volkswagen Amarok αναδείχθηκε το καλύτερο ανοιχτό ελαφρύ φορτηγό (pick-up) για το 2018, κατακτώντας το “International Pick-up Award 2018” (IPUA 2018).

Ads

Πρόκειται για σημαντικό βραβείο που απονέμεται κάθε δύο χρόνια από διεθνή επιτροπή αποτελούμενη από 25 δημοσιογράφους εξειδικευμένους στα επαγγελματικά οχήματα, από αντίστοιχες ευρωπαϊκές χώρες. Το ενδιαφέρον είναι ότι στην ιστορία του θεσμού το Amarok γίνεται το πρώτο pick-up που κατακτά το βραβείο αυτό για δεύτερη φορά.

Ο ανταγωνισμός υπήρξε σκληρός και η τελική δοκιμασία που ανέδειξε το νικητή, ήταν μία τριήμερη εκδήλωση στη Ρουμανία, στις αρχές του μήνα. Το Amarok συγκέντρωσε 56 βαθμούς, κατακτώντας την πρώτη θέση. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Mercedes X-Class με 50 βαθμούς, με το Toyota Hilux να ακολουθεί στην τρίτη θέση με 41. Τα διαγωνιζόμενα μοντέλα αξιολογήθηκαν σε τομείς όπως τα αποδοτικά και ισχυρά κινητήρια συστήματα, η ικανότητα και ευκολία φόρτωσης, η άνεση και η ασφάλεια για οδηγό και επιβάτες, το κόστος απόκτησης, χρήσης και τα γενικότερα λειτουργικά έξοδα.

Αιτιολογώντας την ετυμηγορία τους, τα μέλη της επιτροπής χαρακτήρισαν το Amarok «σκληρό στη δουλειά, διασκεδαστικό στον ελεύθερο χρόνο», κάτι που αποτελεί ένα βασικό ζητούμενο σε κάθε μοντέρνο pick-up σήμερα. Και ενώ κατά την επιτροπή το Amarok είναι «κορυφαίο εργαλείο δουλειάς», παράλληλα διαθέτει ελκυστικό design, εξαιρετική αίσθηση στο δρόμο και άψογο φινίρισμα, στοιχεία που κάποιος απαντά περισσότερο σε επιβατικά οχήματα.

Ads

Συνεχίζοντας, τα μέλη της επιτροπής  χαρακτήρισαν την άνεση και τους χώρους που προσφέρει η διπλή καμπίνα με χώρο για πέντε άτομα, ως «σημείο αναφοράς στην κατηγορία», ενώ στάθηκαν ιδιαίτερα στα καθίσματα ergoComfort για οδηγό και συνοδηγό, αναγνωρισμένα και βραβευμένα από ιατρικό σύλλογο ειδικών της Γερμανίας, γνωστό ως «German Healthy Backs Society». Τέλος, αναφέρθηκαν με κολακευτικά λόγια στο αυτόματο κιβώτιο 8-σχέσεων και την ευρεία γκάμα κινητήρων V6 με τους οποίους εξοπλίζεται το pick-up.

Η δεύτερη γενιά του Amarok είναι ήδη ένα best-seller για τη γερμανική μάρκα, με τις συνολικές πωλήσεις σε διεθνές επίπεδο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου να ανέρχονται σε 65.200 αυτοκίνητα, που αντιπροσωπεύουν άνοδο 13,2% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.