Μπορεί να μεταφέρει μέχρι και εννέα ανθρώπους ο… ταξιδιώτης (traveler) της Peugeot, που μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στο περσινό σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, δοκιμάζει την τύχη του στην κατηγορία των Combi και VIP Shuttle και έρχεται στη χώρα μας με βασική τιμή τα 26.000 ευρώ.

Η φανερή συγγένεια με το εντελώς νέο επαγγελματικό Expert είναι προφανής, όπως προφανές είναι ότι όταν μιλάμε για Traveller οι απαιτήσεις στους τομείς της άνεσης και της πολυτέλειας είναι σε εντελώς διαφορετικά επίπεδα, καθώς έχουμε να κάνουμε με ένα premium εσωτερικό - έως 9 θέσεων - με πολλαπλές διαρρυθμίσεις. Στην κορυφή της γκάμας του νέου μοντέλου βρίσκεται το “Traveller VIP”, το οποίο προσφέρει μία αντικριστή διαρρύθμιση των πίσω καθισμάτων (τα οποία διαθέτουν δερμάτινα υποβραχιόνια), πολύ-λειτουργική οροφή, κλιματισμό τριών ζωνών και άλλες ανέσεις.

«Χτισμένο» πάνω στην πλατφόρμα EMP2, το Traveller είναι αποκλειστικά διαθέσιμο με πετρελαιοκινητήρες (1,6 λίτρων με ισχύ 95 και 115 ίππους και 2,0 λίτρων 180 ίππους), προσφέρεται δε σε τρία μήκη αμαμώματος (4,6 – 4,95 – 5,30 μέτρα) με χώρο αποσκευών που «παίζει» μεταξύ 550 και 4.900 λίτρων, χάρη στα προσθαφαιρούμενα καθίσματα.

Λεπτομέρειες για το Peugeot Traveller μπορείτε να διαβάσετε στα αποσπάσματα του επίσημου δελτίου τύπου που ακολουθεί:

Οι Euro6 κινητήρες BlueHDi εφοδιάζονται με την πιο προηγμένη αντιρρυπαντική τεχνολογία της αγοράς και με ένα καταλυτικό SCR (Selective Catalytic Reduction) σύστημα που συνδυάζεται με φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων DPF (Diesel Particulate Filter). Με απόδοση από 95 hp και 240 Nm έως 180hp και 400 Nm ιπποδύναμης και ροπής αντίστοιχα , όλες οι εκδόσεις κινητήρων έχουν ιδιαίτερα χαμηλές εκπομπές ρύπων με μέσο όρο στα 140 γρ. CO2/χλμ. (5,4 λίτρα/100 χλμ.), επιδεικνύοντας τις καλύτερες τιμές στην κατηγορία.

Το PEUGEOT Traveller τα έχει όλα!

Διατίθεται σε τρία μήκη αμαξώματος - από 4,6 έως 5,3 μέτρα - με το ύψος να βρίσκεται στα μόλις 1,9 μέτρα ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση ακόμη και στα χαμηλότερα υπόγεια πάρκινγκ. Οι Standard (4,95 μέτρα σε μήκος) και Long (5,3 μέτρα) εκδόσεις τοποθετούνται στην καρδιά της αγοράς. Με μήκος 4,6 μέτρα η έκδοση Compact είναι μοναδική στην κατηγορία διατηρώντας την 9-θέσια διάταξη χάρη στους κόμπακτ προβόλους του αμαξώματος. Πρόκειται για μια έκδοση η οποία διευκολύνει απίστευτα την καθημερινή κίνηση μέσα στην πόλη, με πλεονέκτημα τον μικρό κύκλο στροφής (από 11,3 μέτρα) και την ηλεκτροϋδραυλική υποβοήθηση του τιμονιού για ξεκούραστους επιτόπιους ελιγμούς.

Οι επιβαίνοντες στο νέο PEUGEOT Traveller έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ασφαλείς καθώς το νέο μοντέλο της Peugeot απέσπασε 5 αστέρια από τον οργανισμό Εuro NCAP.
Το νέο μοντέλο διαθέτει προαιρετικά πλήθος των τελευταίας γενιάς συστημάτων άνεσης και ασφάλειας, μεταξύ των οποίων είναι οι αυτόματα συρόμενες πλαϊνές πόρτες, το νέο head-up display, η πανοραμική γυάλινη οροφή, τα πίσω ανοιγόμενα παράθυρα, το νέο σύστημα πολυμέσων και πλοήγησης με υποστήριξη φωνητικών εντολών και οθόνη αφής 7’’κ.α.

Το PEUGEOT Traveller προσφέρεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού:

  • Την έκδοση Allure VIP με 6 ή 7 θέσεις η οποία διαθέτει προαιρετικά τραπέζι για τους πίσω επιβάτες.
  • Την έκδοση Combi ή Traveller με 9-θέσια διάταξη.

Ανάλογα με την έκδοση και την διαρρύθμιση των καθισμάτων, το νέο Traveller μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως όχημα αναψυχής αφού προσφέρει τεράστιες μεταφορικές δυνατότητες. Παράλληλα, ο εσωτερικός φωτισμός και τα υψηλής ποιότητας υλικά δημιουργούν ένα μοναδικό πολυτελές περιβάλλον.

Με υψηλή απόδοση και χαμηλή κατανάλωση
Η βέλτιστη σχεδίαση του πλαισίου, το σχετικά χαμηλό κέντρο βάρους καθώς και αυτό της οροφής, και η μελετημένη γεωμετρία της ανάρτησης, συνδυάζονται ιδανικά με τους BlueHDi κινητήρες 1.6L και 2.0L. Το όφελος της νέας πλατφόρμας αντιστοιχεί σε μείωση βάρους από 100 έως 400 κιλά ανάλογα με την έκδοση κινητήρα. Ο μέσος όρος κατανάλωσης στα μόλις 5,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα και η μέση εκπομπή CO2 στα 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο αποτελούν τιμές ρεκόρ για την κατηγορία!

  • 1.6 L BlueHDi 95 hp S&S, ETG6 αυτοματοποιημένο κιβώτιο από 5,2 λτ./100 χλμ., 135 γραμμ. CO2/χλμ.
  • 1.6 L BlueHDi 115 hp S&S, 6- τάχυτο μηχανικό κιβώτιο από 5,1 λτ./100 χλμ., 133 γραμμ. CO2/χλμ.
  • 2.0L BlueHDi 180 hp S&S, EAT6 αυτοματοποιημένο κιβώτιο από 5,8 λτ./100 χλμ., 151 γραμμ. CO2/χλμ.

Βασικά high lights του νέου PEUGEOT Traveller (προαιρετικός εξοπλισμός)

  • To Grip Control, το γνωστό πατενταρισμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης των κινητήριων τροχών που προσφέρει τα προγράμματα Snow, Off-Road, Sand, ESP Off.
  • Το Safety Pack περιλαμβάνει όλα τα συστήματα ασφαλείας όπως είναι η αυτόνομη πέδηση (Active Safety Brake), το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας (Lane Departure Warning System), η αυτόματη εναλλαγή φωτεινής δέσμης (Automatic main beam switching), η αναγνώριση κόπωσης του οδηγού (Driver Attention Alert), η αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας και η σύσταση ορίου ταχύτητας (Road Sign Reading and Speed Limit Recommendation) κ.α.
  • Το Drive Assist Park περιλαμβάνει ένα σύνολο από ραντάρ και κάμερες για την λειτουργία του ενεργητικού Cruise Control, της αποφυγής σύγκρουσης (Distance Alert) και της ενεργητικής πέδησης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (Active Safety).
  • Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο του Traveller φτάνει τα 1.400 κιλά για απροβλημάτιστες μετακινήσεις ακόμη και όταν όλες οι θέσεις και το πορτμπαγκάζ είναι πλήρως κατειλημμένα.
  • Το PEUGEOT Traveller έχει ιδιαίτερα χαμηλό κόστος χρήσης και προσφέρεται με 5 χρόνια εγγύησης για τα μηχανικά του μέρη ή για 60.000 χιλιόμετρα.

Το νέο Peugeot Traveller έχει ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην Ελληνική αγορά και διατίθεται στην έκδοση Combi 9 θέσεων από 26.200€ περιλαμβανομένης της εμπορικής πολιτικής.

PEUGEOT: Με παρουσία σε σχεδόν 160 χώρες και με περισσότερα από 10.000 σημεία πώλησης, η Peugeot αύξησε τις πωλήσεις της κατά 12.3% το 2016 με 1.919.460 μονάδες παγκοσμίως, δηλώνοντας δυναμικό παρόν σε όλες τις μεγάλες και αναπτυσσόμενες αγορές.