Στην έκθεση κινητής τηλεφωνίας & εφαρμογών «Mobile World Congress» που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Βαρκελώνη, η PEUGEOT παρουσιάζει ένα πρωτότυπο που συνδυάζει την υψηλού επιπέδου διασύνδεση με πλήθος τεχνολογιών, μεταξύ των οποίων και η αυτόνομη οδήγηση. 

Όπως αναφέρεται και στο σχετικό δελτίο τύπου, το Instinct Concept αντιπροσωπεύει το όραμα της PEUGEOT για την αυτόνομη τεχνολογία, ενώ για πρώτη φορά ένα αυτοκίνητο συνδυάζεται με την έξυπνη πλατφόρμα I.o.T. (Internet of Things), όπου το σύννεφο (cloud) του οδηγού είναι μόνιμα διασυνδεμένο με τον απομακρυσμένο διακομιστή Samsung Artiktm. Πρόκειται για ένα σύνολο που ανάγει σε άλλο επίπεδο την διασύνδεση στο αυτοκίνητο προσφέροντας νέες δυνατότητες χάρη στην αμεσότερη ανταλλαγή δεδομένων από το σπίτι, το γραφείο… μέσω smartphone, smartwatch… από οποιοδήποτε μέρος, από οποιαδήποτε διασυνδεδεμένη συσκευή!

Το PEUGEOT Instinct Concept προσφέρει τέσσερις τρόπους κίνησης: δύο ενεργητικά προγράμματα οδήγησης - τα Drive Boost για δυναμική ή Drive Relax για χαλαρή οδήγηση - και δύο προγράμματα αυτόνομης κίνησης - τα Autonomous Sharp ή Autonomous Soft.

Στο πρόγραμμα Drive ο οδηγός έχει στην διάθεσή του ένα ολογραφικό πίνακα για να πληροφορείται για την ταχύτητα, την ροή ενέργειας του συστήματος πρόωσης ισχύος 300 ίππων (αφού το Instinct είναι «επαναφορτιζόμενο» υβριδικό [PHEV - Plug-in Hybrid Electric Vehicle]), το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας και άλλα δεδομένα. Στο πρόγραμμα Autonomous υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες για την διαδρομή, τον χρόνο άφιξης στον τελικό προορισμό, την εισαγωγή ενδιάμεσων σημείων κ.α.

To PEUGEOT Responsive i-Cockpit αποτελεί το ταμπλό του μέλλοντος με σχεδίαση εμπνευσμένη από τον τομέα της αεροναυπηγικής και με πλήρη υποστήριξη για αυτοκίνητα που κινούνται στον «αυτόματο». Για παράδειγμα, όταν ο οδηγός δεν έχει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έχει αναλάβει το πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης, τότε το τιμόνι μετακινείται πιο κοντά στο ταμπλό, τα καθίσματα αλλάζουν σε μία πιο αναπαυτική θέση, ενώ ταυτόχρονα τα πεντάλ τραβιούνται προς τα πίσω για να απελευθερώσουν χώρο. Ο οδηγός ελέγχει κάθε πρόγραμμα και λειτουργία από το i-Device στην κεντρική κονσόλα, ενώ σχεδόν τα πάντα απεικονίζονται σε μία πανοραμική οθόνη 9,7 ιντσών.