Εμπνευσμένο, σύμφωνα με τους Γάλλους, από το πρωτότυπο ONYX, είναι το επίσης πρωτότυπο PEUGEOT EXALT, που ενσωματώνει παραδοσιακά υλικά αλλά και μηχανολογικές καινοτομίες και τεχνογνωσία τόσο από την Γαλλική, όσο και από την Κινεζική κουλτούρα. Το μοντέλο έχει προφανώς σπορ γραμμές, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το πίσω μέρος του αυτοκινήτου που διαφοροποιείται από το υπόλοιπο χαλύβδινο αμάξωμα, όντας καλυμμένο με ένα υλικό, σε κόκκινη απόχρωση, που η εταιρεία ονομάζει «δέρμα καρχαρία». Του Νίκου Λουπάκη 
 

Ads

Το εσωτερικό αυτού του 4θυρου hatchback, διαθέτει 4 ανεξάρτητες θέσεις, και αποτελεί δείγμα της παραδοσιακής Κινεζικής τεχνοτροπίας που σχετίζεται με την επεξεργασία του ξύλου.

Το πάνω μέρος των εσωτερικών επενδύσεων των θυρών είναι επικαλυμμένο με ξύλο από Ασιατικό έβενο και έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί από δύο Κινέζους καλλιτέχνες. Το σχεδιαστικό γραφείο PINWU Design Trio, δημιούργησε ένα μοτίβο που συνδυάζει την μορφή ενός λιονταριού με τα σκαλίσματα φυλλωμάτων και κλαδιών από μπαμπού. Η χάραξη έγινε με το χέρι σε χαρτί και ύφασμα με την παραδοσιακή τεχνική από Κινέζο γλύπτη.

Έντονη είναι και η παρουσία της τεχνολογίας, καθώς ο οδηγός έχει στη διάθεσή του και το σύστημα PEUGEOT i-Cockpit.

Ads

Το PEUGEOT EXALT εφοδιάζεται με το σύστημα κίνησης HYbrid4 συνολικής ισχύος 340 ίππων, που συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1.6λιτρων THP 270 και έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 50 kW που κινεί τους πίσω τροχούς. Το κιβώτιο είναι αυτόματο, 6 σχέσεων.