Το i-Cockpit, τον εντυπωσιακό ψηφιακό πίνακα οργάνων της PEUGEOT ζήλεψε η BENETAU, μια μεγάλη δύναμη στην κατασκευή σκαφών, που αποφάσισε να συνεργαστεί με τη μεγάλη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία για τη δημιουργία του Sea Drive Concept, ενός ταχυπλόου που προσφέρει μία νέα εμπειρία «παντρεύοντας» δύο κόσμους: της θάλασσας και της ξηράς.

Ads

Για την επιτυχία του εγχειρήματος, το i-Cockpit της PEUGEOT συνδυάστηκε με το σύστημα BENETEAU Ship Control, προσφέροντας στο Sea Drive Concept, χαρακτηριστικά από τα αυτοκίνητα PEUGEOT:

  • Το τιμόνι είναι μικρό, εμπνευσμένο από το i-Cockpit, και έτσι ο χειρισμός του γίνεται πιο εύκολος, πιο άμεσος και πιο διασκεδαστικός.
  • Η μεγάλη, υψηλής ανάλυσης, οθόνη των 17 ιντσών προσφέρει, όπως και στα Peugeot, άμεση πρόσβαση σε κάθε λειτουργία του σκάφους ενώ μία δεύτερη αναδιπλούμενη οθόνη, προσφέρει τις βασικές πληροφορίες πορείας μπροστά στον οδηγό για άμεση πληροφόρηση.
  • Και στις δύο πλευρές του πιλοτηρίου, διακόπτες ίδιοι με αυτούς που χρησιμοποιούνται στα SUV της PEUGEOT, προσφέρουν άμεση πρόσβαση σε άλλες απαραίτητες λειτουργίες.

Και ολίγη ιστορία…

Η σχέση της Peugeot με το υδάτινο στοιχείο είναι αρκετά παλιά, καθώς ήδη από το 1926 το τμήμα Peugeot Nautica είχε δημιουργήσει το Peugeot MotorBoat Car, ενώ το 1997 παρουσίασε το concept Peugeot 806 Runabout, που βασισμένο στο πολυμορφικό μοντέλο της εταιρίας, ενσωμάτωνε χαρακτηριστικά πολυτελών σκαφών, προσφέροντας  κατάστρωμα ηλιοθεραπείας και ναυτικές λεπτομέρειες στο εσωτερικό.   

Ads

image