Με ιδιαίτερα, ιστορικής αξίας Station Wagon και Cabrio μοντέλα της θα συμμετέχει η Opel στο φετινό Ράλι Κλασικών Αυτοκινήτων Hessen – Thüringen (Έσσης – Θουριγγίας).

Ads

Όλα είναι έτοιμα για το 23ο ράλι κλασικών αυτοκινήτων Hessen-Thüringen, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 – 17 Ιουνίου και η Opel ανακοίνωσε ότι συμμετέχει με μερικά αυτοκίνητα που έχουν γράψει το δικό τους κεφάλαιο στην 155χρονη της εταιρίας. Ανάμεσά τους βρίσκονται και κάποια ευρύχωρα station wagon, που ήταν ανέκαθεν «παραδοσιακά» μοντέλα της Opel. 

Ο πρεσβευτής της μάρκας Opel και νικητής του θρυλικού αγώνα του Le Mans το 1999, Joachim Winkelhock θα τεθεί επικεφαλής με ένα Rekord C. Θα τον ακολουθήσουν ένα Rekord P2 Car-A-Van, ένα περιπολικό Kadett D της υπηρεσίας οδικής βοήθειας ADAC, ένα ασθενοφόρο Commodore C και ένα Rekord E που ανήκει στην πυροσβεστική υπηρεσία. 

image

Ads

Η πρώτη ειδική θα ξεκινήσει και θα τελειώσει στην πόλη Marburg του κρατιδίου της Έσσης, όπου θα εκτίθεται ένα όμορφο Opel Super 6 Gläser του 1937, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει την προσοχή. Το cabrio θα βρίσκεται στα ικανά χέρια του Αντιπροέδρου Πωλήσεων & Aftersales της Opel, Peter Küspert το Σάββατο. Επιπλέον, η Opel θα συμμετάσχει με δύο ακόμα μακρινούς προγόνους του σημερινού Cascada cabrio – ένα Rekord A και ένα Rekord C του 1976.

Η πρώτη ειδική του ράλι Hessen-Thüringen θα ξεκινήσει στο Marburg, την Παρασκευή 16 Ιουνίου, στις 10:00 το πρωί ώρα Ελλάδας. Η διαδρομή θα οδηγήσει τους συμμετέχοντες από τις κοιλάδες Lahn και Eder στο Dillenburg πριν την επιστροφή στο Marburg μέσω Herborn. 

Το επόμενο πρωί (09:30 ώρα Ελλάδας, 17 Ιουνίου), οι οδηγοί και τα αυτοκίνητά τους θα κατευθυνθούν προς Ederbergland. Το μεσημεριανό διάλειμμα προγραμματίζεται να γίνει στο Gemünden και τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να φτάσουν στη γραμμή τερματισμού στο Frauenberg περίπου στις 15:45 ώρα Ελλάδας.

image

Rekord E της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ασθενοφόρο Commodore C και Kadett D οδικής βοήθειας ADAC

image

Opel Rekord P2 Car-A-Van και Rekord C station wagon

image

Αριστερά ο γνωστός οδηγός αγώνων Joachim Winkelhock και δεξιά ο αντιπρόεδρος πωλήσεων και after sales της Opel, Peter Küspert

image

Δύο σπάνια «κομμάτια»: οι ανοιχτές εκδόσεις των Opel Rekord A και Opel Rekord C