Τις ηλιοροφές που τοποθετούνται στα μοντέλα της Grandland X, Crossland X, Insignia Sports Tourer, Insignia Country Tourer και Zafira αποφάσισε να μας θυμίσει η Opel εν όψει της καλοκαιρίας.
 
Στα μοντέλα που προσφέρονται με πανοραμική ηλιοροφή συναντάμε, πρώτα απ’ όλα, τα δύο νέα SUV Opel Grandland X και Opel Crossland X. Οι οροφές αυτές συνδυάζονται με ηλεκτρικό σκιάδιο που παρέχει την απαραίτητη προστασία στην καμπίνα επιβατών όταν ο ήλιος «καίει» το καλοκαίρι. Η πανοραμική οροφή διατίθεται κατόπιν παραγγελίας με τα Grandland X και Crossland X στην τιμή των 900 ευρώ (τιμή λιανικής με ΦΠΑ).

Ads

image
 
Οι επιβάτες των Opel Insignia Sports Tourer και Opel Insignia Country Tourer μπορούν επίσης να απολαύσουν τον ήλιο. Στην περίπτωση αυτή η πανοραμική, κρυστάλλινη οροφή 1.400 x 860 mm είναι επίσης ηλεκτρική και συρόμενη, εκτείνεται πάνω από τα κεφάλια των πίσω επιβατών και διαθέτει – και αυτή – ηλεκτρικοκίνητο σκιάδιο, που ανοιγοκλείνει εύκολα μέσω του κεντρικού τηλεχειριστηρίου. Επιπλέον, οι κάτοχοι του Insignia μπορούν να ρυθμίσουν το εμπρός τμήμα της οροφής ώστε να ανασηκώνεται λίγο και να εμποδίζει την ενοχλητική αντίσταση του αέρα. Διαθέτοντας πρόσθετες λειτουργίες, όπως προ-επιλογή και προστασία από παγίδευση, η συρόμενη/ανακλινόμενη κρυστάλλινη οροφή διατίθεται στην τιμή των 1.200 ευρώ (τιμή λιανικής με ΦΠΑ).
 
Στο Opel Zafira το πανοραμικό παρμπρίζ «ρέει» έως την πανοραμική οροφή, προσφέροντας θέα παρόμοια με αυτή του θαλάμου διακυβέρνησης αεροπλάνου, στην τιμή των 1.300 ευρώ. Ξεκινά από το καπό και φθάνει έως τη μεσαία κολώνα, ενώ η ηλιοροφή με το ηλεκτρικό σκιάδιο προεκτείνεται έως το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ενισχύοντας την ευάερη και ευήλια ατμόσφαιρα.
 
Σύντομα, η γκάμα μοντέλων της Opel που προσφέρουν «απεριόριστη θέα» θα συμπληρωθεί με το νέο Opel Combo Life.