Άρωμα αυτόνομης οδήγησης θα «φορά» το νέο ηλεκτροκίνητο Nissan LEAF που θα μπορεί να ακολουθεί το σωστό δρόμο, να μην παρεκκλίνει δηλαδή από τη λωρίδα κυκλοφορίας στην οποία κινείται και να μην πλησιάζει επικίνδυνα τα άλλα αυτοκίνητα.
 
Την τεχνολογία ProPILOT, που θα του επιτρέπει την αυτόνομη λειτουργία του στην επιλεγμένη λωρίδα του αυτοκινητόδρομου, θα διαθέτει το νέο Leaf. Με το πάτημα ενός κουμπιού, το ProPILOT  θα ελέγχει το τιμόνι, την επιτάχυνση και το φρενάρισμα, στα όρια μίας λωρίδας κυκλοφορίας, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο που οδηγούμε τόσο σε συνθήκες βεβαρημένης κυκλοφορίας όσο και στα μεγάλα ταξίδια.

Ads

Τα επόμενα χρόνια, η τεχνολογία ProPILOT της Nissan θα προσφέρει αυξανόμενα επίπεδα αυτονομίας, επιτρέποντας τελικά την κίνηση χωρίς την παρέμβαση του οδηγού ακόμα και μέσα στις πόλεις.

Στην περίπτωση τώρα του Leaf η Nissan επιχειρεί να αναδείξει τα οφέλη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, διαμορφώνοντας ένα αστικό περιβάλλον με λιγότερη συμφόρηση και καθαρότερο αέρα, όπως δήλωσε σχετικά ο Gareth Dunsmore, Διευθυντής Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων της Nissan Europe.

Το νέο Nissan LEAF με το ProPILOT, αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στην αγορά σχετικά σύντομα. Για να είστε ενήμεροι για τις σχετικές εξελίξεις ακολουθήστε τo #ElectrifytheWorld.

Ads

Μια πρώτη «γεύση» από το  ηλεκτροκίνητο μέλλον που μας επιφυλάσσει η Nissan μπορείτε να πάρετε στο παρακάτω βίντεο: