Την τρεις φορές βραβευμένη με Πούλιτζερ φωτογράφο και καλλιτέχνη Μπάρμπαρα Ντέιβιντσον (Barbara Davidson) επιστράτευσε η Volvo για να πραγματοποιήσει μια παγκόσμια πρωτιά: τη δημιουργία μιας συλλογής φωτογραφιών με τη βοήθεια των καμερών ασφαλείας που διαθέτει το XC60.
 
Η συλλογή περιλαμβάνει περίπου 30 φωτογραφίες, τραβηγμένες από τους φακούς που έχουν οι κάμερες ασφαλείας του XC60, στις οποίες αποτυπώνονται στιγμιότυπα από τη ζωή στους δρόμους της Κοπεγχάγης, πρωτεύουσας της Δανίας. Οι φωτογραφίες της Ντέιβιντσον παρουσιάστηκαν αρχικά στην γκαλερί Canvas Studios στο Σόρντιτς του Λονδίνου, ενώ η έκθεση θα ταξιδέψει και σε άλλες χώρες στη διάρκεια του 2017. Σημειώνουμε ότι η Μπάρμπαρα Ντέιβιντσον είναι πρώην μέλος του φωτογραφικού τμήματος των Los Angeles Times. Προηγουμένως, είχε εργαστεί στα έντυπα The Dallas Morning News, The Washington Times και The Record, στο Οντάριο του Καναδά.

Ads

image

image

image

Ads

Θυμίζουμε, δε, ότι οι κάμερες που διαθέτει το νέο XC60 σχετίζονται με τις τρεις νέες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας της Volvo. Κοινό τους χαρακτηριστικό, η παρέμβαση στο σύστημα διεύθυνσης, όπως το City Safety που μπορεί να βοηθήσει τον οδηγό να αποφύγει άλλο όχημα, δικυκλιστές, πεζούς, μεγάλα ζώα ή ένα εμπόδιο που βρίσκεται μπροστά του, το νέο σύστημα ασφάλειας Oncoming Lane Mitigation (Σύστημα Αποφυγής Οδήγησης στο Αντίθετο Ρεύμα) που συμβάλει στην αποτροπή των μετωπικών συγκρούσεων και τέλος, η ενεργή υποβοήθηση τιμονιού στη νέα γενιά του BLIS, του γνωστού συστήματος επιτήρησης τυφλών σημείων, που επαναφέρει το αυτοκίνητο πίσω στη λωρίδα του αν ανιχνευθεί κίνδυνος από άλλο όχημα που πλησιάζει από πίσω.