Σε γενική αναδιάρθωση του τμήματος Πωλήσεων & Marketing Επιβατηγών Αυτοκινήτων προχώρησε η Mercedes-Benz Ελλάς, μετά την αποχώρηση του Νίκου Πρέζα, ο οποίος διατηρούσε τον τίτλο του Sales & Marketing Director Mercedes-Benz Cars, χωρίς όμως τοποθέτηση αντικαταστάτη στη συγκεκριμένη θέση, αλλά αξιοποιώντας έμπειρα στελέχη της.

Ads

Έτσι, από τις 17 Φεβρουαρίου 2020, ο μέχρι σήμερα Fleet Sales & Used Cars MBC Senior Manager Θεόδωρος Καραγιάννης αναλαμβάνει την ευθύνη για το σύνολο των πωλήσεων καλύπτοντας τη νέα θέση Mercedes-Benz Cars Sales Senior Manager και ο μέχρι τώρα Διευθυντής Επικοινωνίας Παναγιώτης Ριτσώνης αναβαθμίζεται στη νέα θέση Mercedes-Benz Cars Marketing Senior Manager αναλαμβάνοντας την κεντρική ευθύνη των Προϊόντων, της Διαχείρισης, της Επικοινωνίας και των Δημοσίων Σχέσεων. Και οι δύο θα αναφέρονται απ’ ευθείας στον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Mercedes-Benz Ελλάς, Ιωάννη Καλλίγερο.

image

O Θ. Καραγιάννης είναι απόφοιτος Διεθνών Επιχειρηματικών Σχέσεων του πανεπιστημίου του Stafford και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το πανεπιστήμιο του London Metropolitan & Marketing του ALBA. Εντάχθηκε στην οικογένεια της Mercedes-Benz Ελλάς τον Σεπτέμβριο του 2014. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στον κλάδο του αυτοκινήτου έχοντας διαχειριστεί θέσεις ευθύνης στις εταιρείες Toyota Ελλάς και Kosmocar-Αudi.

Ads

image

Ο Παναγιώτης Ριτσώνης είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master of Science in Financial Services Management από το University of Surrey. Αμέσως μετά τις μεταπτυχιακές του σπουδές εντάχθηκε στην οικογένεια της Mercedes-Benz Hellas. Εργάζεται στην εταιρεία δεκαπέντε περίπου έτη.

Σημειώστε ότι ο Νίκος Πρέζας, ο οποίος ήταν επίσης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-Benz Ελλάς Μον.Α.Ε.Ε αποχώρησε από την εταιρία μετά από μια επιτυχημένη πορεία 12 ετών, για να «μετακομίσει» στην Kosmocar και να αναλάβει καθήκοντα Διευθυντή Πωλήσεων και Marketing Volkswagen, από 18/2/2020, αντικαθιστώντας τον Θανάση Κονιστή, που αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντή After Sales και Ανάπτυξης Νέων Δραστηριοτήτων (New Business Development).

image

Ο κ. Πρέζας είναι κάτοχος πτυχίου Μηχανολόγου Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο Πατρών και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Warwick.

image
Θανάσης Κονιστής