H Opel εμπλουτίζει τη γκάμα της με ένα μοντέλο που κατατάσσεται στα λεγόμενα SUV (Sport Utility Vehicle) – και έρχεται ως εκ τούτου να παραταχθεί δίπλα στο ήδη γνωστό Mokka X – ενώ κρατά για αυτό έναν επιπλέον χαρακτηρισμό, το Crossover Utility Vehicle, γεγονός που δείχνει τον αστικό-χρηστικό προσανατολισμό του.

Ads

Σε σύγκριση με το Opel Mokka X, που διατίθεται με προαιρετική τετρακίνηση για περιστασιακή χρήση εκτός δρόμου, το νέο Opel Crossland X προορίζεται για αστικές περιοχές με μελετημένες εξωτερικές διαστάσεις, ενώ είναι ιδανικό και για ψώνια αλλά και εκδρομές. Με μήκος 4,21 m, το νέο Crossland X είναι 16 cm μικρότερο από ένα Astra αλλά ταυτόχρονα 10 cm ψηλότερο, με το ύψος του να φτάνει το 1,59 m, ενώ το πλάτος του φτάνει το 1,76 m.

Ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 410 λίτρα – χωρίς αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων – ενώ τα πίσω καθίσματα μετακινούνται μπρος-πίσω κατά 150 mm, ώστε να προσφέρουν είτε μεγαλύτερη άνεση στην περιοχή των ποδιών είτε περισσότερο χώρο για αποσκευές (αυξάνοντας τη χωρητικότητα στα 520 λίτρα). Η δυνατότητα αυτή αυξάνει την ευελιξία του Crossland X. Οι επιβάτες απολαμβάνουν την αυξημένη ορατότητα που τους παρέχουν τα υπερυψωμένα καθίσματα, ενώ μία προαιρετική, πανοραμική κρυστάλλινη οροφή αυξάνει την αίσθηση ευρυχωρίας, για τους πιο απαιτητικούς.

Πρόκειται για ένα ευέλικτο crossover πόλης (Crossover Utility Vehicle), είναι δε το δεύτερο μέλος της οικογένειας Opel X. Ένα ακόμα μεγαλύτερο μοντέλο, το Grandland X θα λανσαριστεί αργότερα μέσα στη χρονιά. Έτσι, η Opel ξεκινά την προϊοντική της επίθεση “7 το 17”, δηλ. το λανσάρισμα επτά νέων μοντέλων των 2017, με δύο νέα μέλη στην οικογένεια.

Ads

Η Opel προσφέρει με το νέο μοντέλο μια σειρά από εξαιρετικές καινοτομίες που κάνουν την καθημερινή οδήγηση ασφαλέστερη, πιο άνετη και ευκολότερη, όπως ο προσαρμοζόμενος Εμπρόσθιος Φωτισμός (Adaptive Forward Lighting) – AFL με προβολείς full LED, head up display και Πανοραμική Κάμερα Οπισθοπορείας 180-μοιρών (Panoramic Rear View Camera) μαζί με Προηγμένο Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist), Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με ανίχνευση πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking ), Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness System), Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Keep Assist), Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης και Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Speed Sign Recognition και Side Blind Spot Alert) είναι μερικά ενδεικτικά παραδείγματα.

Το νέο Crossland X διαθέτει επίσης εξαιρετική συνδεσιμότητα Opel χάρη στο σύστημα Opel OnStar και την τεχνολογία infotainment IntelliLink – συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto – με έγχρωμες οθόνες αφής έως 8 ιντσών.

Το Opel Crossland X θα κάνει το ντεμπούτο του στο Βερολίνο, την 1η Φεβρουαρίου.

image

image

image

image

image