Εικοσιτέσσερις ώρες με τέρμα γκάζι στο High Speed Bowl της Πίστας του Millbrook: Δώδεκα πιλότοι οδήγησαν εναλλάξ δύο Astra 2.0 CDTI μαζικής παραγωγής, σε ένα ταξίδι 4.800 km, με μία στάση 22 λεπτών και για τα δύο οχήματα σε 24 ώρες. Εντυπωσιακή η μέση ταχύτητα 201 km/h, σε μία απόπειρα επίτευξης παγκοσμίου ρεκόρ για επιβατικά μοντέλα diesel στην κατηγορία 1.600-2.000 κ.εκ. turbodiesel της FIA.

Ads

 
Τα δύο Astra CDTI ξεκίνησαν στο High Speed Bowl του Millbrook κοντά στο Milton Keynes στις 5 Οκτωβρίου, 2013 στις 4.00 το απόγευμα. Εννέα δημοσιογράφοι του διεθνούς τύπου μοιράστηκαν τα αυτοκίνητα με τρεις ειδικούς της Opel/Vauxhall.

image

Ο Volker Strycek, πρώην οδηγός αγώνων DTM και Διευθυντής του Opel Performance Cars & Motorsport τέθηκε επικεφαλής της ομάδας. Ο πρώην ειδικός στα αυτοκίνητα τουρισμού και αγωνιστικός διευθυντής δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος στο τέλος του 24ωρου μαραθωνίου για την προσπάθεια επίτευξης των 18 ρεκόρ.

Ads

image

Όλα τα αποτελέσματα υπόκεινται σε επιβεβαίωση από τη FIA.

image

Προμηθευτής ελαστικών ήταν η Michelin, η οποία παρείχε Pilot Super Sports εργοστασιακής τοποθέτησης– το ίδιο σετ που οι πελάτες Opel λαμβάνουν με το νέο Astra. Εκτός από τις δοκιμές στο εργαστήριο, διανύθηκαν 500 μίλια στο Millbrook μέσα στο καλοκαίρι για επιβεβαίωση της αντοχής τους.