Από τη Β. Αμερική μέχρι το Tierra del Fuego (Γη του Πυρός) θα ταξιδέψει μια αποκλειστική έκδοση του MINI Cooper S E Countryman ALL4 που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Ν. Υόρκης 2018. Πρόκειται για το ΜΙΝΙ Countryman “Panamericana” Plug-In Hybrid, που φέρει «ταξιδιωτικό» εξοπλισμό και θα διασχίσει την αμερικανική ήπειρο, σε μια προσπάθεια επίδειξης των δυνατοτήτων της υβριδικής τεχνολογίας.
 
Τρία, λοιπόν, οχήματα MINI Countryman Panamericana Plug-In Hybrid θα πραγματοποιήσουν μία ιστορική διαδρομή που ενώνει το Βορρά με το Νότο της Αμερικής. Πρόκειται για την Panamericana, γνωστή και σαν Παναμερικανικός Αυτοκινητόδρομος, Ruta Panamericana ή Interamericana ανάλογα με την περιοχή και τη γλώσσα, συνδέει την Αλάσκα με το Tierra del Fuego της Αργεντινής και εκτείνεται μεταξύ του βορειότερου και του νοτιότερου σημείου σε μία απόσταση περίπου 25.750 km.
 
Τόσο στη Βόρεια όσο και στη Νότια Αμερική, πολυάριθμες διασταυρώσεις και εναλλακτικές διαδρομές αποτελούν τμήμα του οδικού δικτύου Panamericana, καλύπτοντας συνολικό μήκος άνω των 48.000 km. Στην περιοχή των συνόρων μεταξύ Παναμά και Κολομβίας, ένα κομμάτι του ταξιδιού γίνεται με πλοίο, εξ αιτίας μη ολοκλήρωσης τμήματος του δρόμου μήκους περίπου 90 km, μεταξύ άλλων, για την προστασία του τοπικού δάσους.
 
Η ιστορική διαδρομή περνά από διαφορετικές κλιματικές ζώνες, πυκνή ζούγκλα και δύσκολα ορεινά περάσματα. Εκτός από εξελιγμένους αυτοκινητόδρομους, χωμάτινοι δρόμοι και στενά ορεινά περάσματα αποτελούν τμήμα του δικτύου διαδρομών που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα τρία MINI Countryman Panamericana Plug-In Hybrid.
 
Το MINI Cooper S E Countryman ALL4 διαθέτει δύο κινητήρες (ηλεκτρικό για τους πίσω τροχούς και βενζίνης για τους εμπρός) του παράγουν συνδυασμένη ισχύ 165 kW / 224 hp. Ο ακριβής έλεγχος της συνεργασίας μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών με τον ηλεκτροκινητήρα εξασφαλίζει τη λεγόμενη «ευφυή» τετρακίνηση, που είναι απαραίτητη για τους βρεγμένους δρόμους, τις αμμώδεις εκτάσεις, τις χωμάτινες διαδρομές ή τα χιονισμένα ορεινά περάσματα που θα αντιμετωπίσουν τα τρία Countryman Panamericana στο δρόμο τους.
 
Βασισμένο στο MINI Cooper SE Countryman ALL4 το Panamericana διαθέτει ηλεκτρική αυτονομία έως 40 km και προσφέρει μειωμένη κατανάλωση (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 2,3–2,1 lit./100 km, κατανάλωση ενέργειας στο μικτό κύκλο: 14,0–13,2 kWh/100 km, εκπομπές CO2 από το καύσιμο: 52 – 49 g/km). Ενώ ο επιπλέον εξοπλισμός του περιλαμβάνει πρόσθετους προβολείς, ελαστικά run flat και σχάρα οροφής για τη μεταφορά ρεζέρβας ότι καλύτερο για ένα road trip.
 
Η κάλυψη του ταξιδιού θα γίνεται μέσα από το MINI News Instagram Channel στο: www.instagram.com/mini.news