Η πρακτικότητα συναντά την ομορφιά για να προσφέρουν οδηγική απόλαυση. Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το πανέμορφο στέισον της Mercedes, του οποίου η δεύτερη γενιά έκανε το ντεμπούτο της στη Γενεύη και θα αρχίσει να διατίθεται σταδιακά στην ευρωπαϊκή αγορά από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Ads

Ελαφρώς μεγαλύτερη (κατά 48 mm) από το απερχόμενο μοντέλο, είναι χτισμένη πάνω στην ίδια πλατφόρμα, ενώ με το ύψος της να μην ξεπερνά τα 1449 mm αποδεικνύεται τόσο αεροδυναμική όσο δείχνει με τον σχετικό συντελεστή να περιορίζεται στο 0,26.

Η κορυφαία έκδοση της CLA Shooting Brake (CLA 250) διαθέτει δίλιτρο, τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 225 hp (165 kW) με ροπή 350 Nm, ο οποίος κινεί τους εμπρός τροχούς με τη βοήθεια του πολύ καλού αυτόματου/σειριακού κιβωτίου διπλού συμπλέκτη “7G-DCT” της Mercedes, ενώ μέχρι την έναρξη των πωλήσεων θα έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για ολόκληρη την γκάμα του μοντέλου που θα περιλαμβάνει  βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις, με κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς “4MATIC”.

image

Ads

image

Η νέα Mercedes επωφελείται από τα συστήματα υψηλής τεχνολογίας της εταιρίας, με τον εξοπλισμό της να περιλαμβάνει το σύστημα πολυμέσων MBUX με φωνητικές εντολές. Ενώ όπως και η προκάτοχός της, η νέα CLA Shooting Brake θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Kecskemét στην Ουγγαρία.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ