Θα μπορούσε να διεκδικήσει και τον τίτλο του διαχρονικού best seller, το Volkswagen Golf, ένα μοντέλο που κατάφερε να αποτελέσει τον ορισμό μιας ολόκληρης κατηγορίας αυτοκινήτων, αυτήν που σήμερα αποκαλούμε «μικρομεσαία» ή C-Segment και που στο εξωτερικό θα δείτε να αναφέρεται ως… Golf Class. Παρά τις όποιες αδυναμίες θα μπορούσε κανείς να εντοπίσει στα κατά καιρούς Golf, είναι γεγονός ότι ποτέ το μοντέλο δεν σταμάτησε να εξελίσσεται και να βελτιώνεται κατά το πέρασμα από τη μία γενιά στην άλλη. Και παρά το γεγονός ότι μπαίνουμε στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, με τη μαμά Volkswagen να έχει ήδη παρουσιάσει τον μηδενικών ρύπων εκπρόσωπό της στην κατηγορία, το Golf δεν συνταξιοδοτείται, αλλά παραμένει ενεργός παίκτης και σε δύο εβδομάδες, στις 24 Οκτωβρίου, θα δούμε την όγδοη γενιά του – πιο ψηφιακή και πιο συνδεδεμένη από ποτέ – σε παγκόσμια πρεμιέρα στην έδρα της εταιρίας, στο Wolfsburg.

Ads

image
 
Έχουμε λοιπόν ένα νέο μοντέλο, με αναμενόμενα προσόντα αυτά που έχουν καταστήσει το Golf ένα παγκόσμιο bestseller και έχουν εξελιχθεί περαιτέρω. Εκτός από τη νέα γκάμα αποδοτικών κινητήρων, βελτιώσεις έχουμε και στην ανάρτηση, ενώ ένα πλήθος συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης θα κάνουν το μικρομεσαίο Volkswagen ακόμα πιο ασφαλές.
 
image

Προς το παρόν οι Γερμανοί έχουν δώσει στη δημοσιότητα μόνο σκίτσα, από τα οποία ωστόσο μπορούμε να δούμε ότι η εξωτερική σχεδίαση του Golf 8ης γενιάς είναι πιο δυναμική, αλλά το μοντέλο θα είναι άμεσα αναγνωρίσιμο, με έναν τρόπο παραδοσιακό, αφού ανέκαθεν κάθε νέο Golf παρέπεμπε σχεδιαστικά στον προκάτοχό του. Ενώ στο εσωτερικό, θα κυριαρχούν φρέσκα χρώματα αλλά και ένας νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων. Σημειώστε ότι η νέα γενιά του Golf θα αρχίσει να δοκιμάζει την τύχη της στην αγορά το Δεκέμβριο.

image

Ads

Πηγή: ΕΘΝΟΣ