Ένα σπορ ηλεκτρικό πρωτότυπο εμπνευσμένο από την παράδοση των ιαπωνικών αγώνων αυτοκινήτου παρουσίασε η Infiniti, η πολυτελής φίρμα της Nissan, στα «καλλιστεία» 2017 Pebble Beach Concours d’ Elegance, στις ΗΠΑ.

Ads

Το Prototype 9 είναι ένα ανοιχτό, σπορ μονοθέσιο ηλεκτρικό όχημα που αντλεί τη σχεδιαστική του προσέγγιση από τα ιαπωνικά γκραν πρι της δεκαετίας του ’40 και προέκυψε από την εργασία μιας ομάδας εργαζομένων της Nissan Motor Corporation, που αποφάσισαν να αξιοποιήσουν το μεράκι τους δουλεύοντας σε αυτό το όμορφο πρότζεκτ, μετά τη λήξη του επίσημου ωραρίου τους. 

Το Prototype 9 είναι χτισμένο πάνω σε ένα χαλύβδινο πλαίσιο τύπου σκάλας, ενώ όλα τα μέρη του αμαξώματος είναι χειροποίητα από σφυρήλατο χάλυβα. Διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 148 ίππων που επιτρέπει τελική ταχύτητα 170 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,5 δεύτερα, ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου (Li-ion) του επιτρέπει να κινηθεί στην πίστα, με αγωνιστικούς ρυθμούς, για 20 λεπτά της ώρας. 

Σημειώστε ότι λόγω της ροπής του ηλεκτροκινητήρα το Prototype 9 δεν χρειάζεται κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ το σύστημα διεύθυνσης δεν διαθέτει υποβοήθηση. Το μήκος του φτάνει τα 4,33 μέτρα και το βάρος του τα 890 κιλά.

Ads

image

image

image

image

image

image