Με νέα μοντέλα, νέες εκδόσεις υπαρχόντων μοντέλων, αλλά και ενδιαφέροντα εκθεσιακά πρωτότυπα έκανε την εμφάνισή του στη Γενεύη το γκρουπ Peugeot – Citroën.

Ads

Το δελτίο τύπου της PEUGEOT, για το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης που μόλις πέρασε στην ιστορία, ξεκινά με μια αναφορά στην αύξηση των πωλήσεων κατά 4,6% παγκοσμίως, κατά το 2015, αφού πέρυσι, η εταιρία σημείωσε 1.710.000 πωλήσεις σε παγκόσμια κλίμακα, με ισχυρή άνοδο στην Ευρώπη (έως 9,7%), την Κίνα (έως 5,6%), την Αφρική και την Μέση Ανατολή (2,3%), καθώς και την Ωκεανία (9,1%). H επιτυχία βασίστηκε πάνω σε μοντέλα στρατηγικής σημασίας, όπως το PEUGEOT 308 που εξακολουθεί να φιγουράρει στο ευρωπαϊκό top-3 του C-segment (τα αποκαλούμενα «μικρομεσαία» ΙΧ).

Σε αυτό το φόντο είδαμε το νέο PEUGEOT Traveller, το «αδελφό» μοντέλο του Citroën SpaceTourer, που βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 του γαλλικού γκρουπ. Με μήκος 4,96m, πλάτος 1,92m και ύψος 1,90 m, το Traveller μπορεί να μεταφέρει με άνεση έως εννέα επιβάτες, ενώ οι νέοι Euro6 πετρελαιοκινητήρες BlueHDi εξοπλίζονται με τις τελευταίας γενιάς αντιρρυπαντικές τεχνολογίες, συνδυάζοντας ισχύ που φτάνει έως τους 180 hp και ροπή που αγγίζει τα 400 Nm. Ταυτόχρονα, οι εκπομπές CO2 δεν ξεπερνούν τα 140 g/km, ενώ σε χαμηλά επίπεδα κυμαίνεται και η τυποποιημένη κατανάλωση καυσίμου (5,4 lt/100 km).

Το PEUGEOT Traveller

image

Ads

image

Μαζί με αυτό είδαμε να λανσάρεται και το πρωτότυπο PEUGEOT Traveller i-Lab, που προσφέρει όχι μόνο άφθονους χώρους, αλλά και τις ανέσεις εκείνες που εξασφαλίζουν premium μετακινήσεις, ανάλογες με εκείνες ενός VIP Shuttle. Σημείο αναφοράς η επιτραπέζια tablet οθόνη 32’’, που διασυνδέεται με ένα σύνολο πολυμέσων που υποστηρίζει WiFi hotspot, Bluetooth®, πρόσβαση Cloud, εφαρμογές smart συσκευών κλπ. με τα τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα για τους επιβάτες, να είναι τοποθετημένα γύρω της σε διάφορες θέσεις.

image

Τέλος, τις εντυπώσεις, σε επίπεδο design τουλάχιστον, ήταν φυσικό να κλέψει το εντυπωσιακό αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο FRACTAL, που διαθέτει μοτέρ ισχύος 204 hp και αυτονομία 450 km.

Το εντυπωσιακό FRACTAL

image

image

Από την πλευρά της Citroën είχαμε την παγκόσμια πρεμιέρα του Citroën SpaceTourer, το Van – ανθρωπομεταφορέα που αναλαμβάνει να συνεχίσει την παράδοση του Jumpy, επιχειρώντας να συνδυάσει τη φιλικότητα με την ευελιξία, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες τόσο της σημερινής οικογένειας όσο και των επαγγελματιών. Παράλληλα, παγκόσμια Πρεμιέρα πραγματοποίησε και το πρωτότυπο Citroën SpaceTourer Hyphen 4×4 που έχει βασιστεί στη συνεργασία της Citroen και του νεανικού ποπ-ροκ γαλλικού συγκροτήματος Hyphen Hyphen.

Το Citroën SpaceTourer

image

image

Και επειδή η ηλεκτροκίνηση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, η Citroën λανσάρει το E-Méhari, ένα 100% ηλεκτρικό, 4-θέσιο όχημα, με σύγχρονη σχεδίαση, που παραπέμπει στο ένδοξο παρελθόν, δηλαδή στο Mehari του 1968, αλλά – και εμμέσως – στις άφθονες παραλλαγές του 2CV.

Το E-Méhari

image

Τέλος, στη Γενεύη είδαμε δύο νέες εκδόσεις του Citroën C4 Cactus. Πρόκειται για τα C4 Cactus Rip Curl που διαθέτει σύστημα Grip Control για καλύτερη πρόσφυση και το C4 Cactus “W” που διακρίνεται για τη σχεδιαστική του προσέγγιση.

Το Citroën C4 Cactus

image