Ένα νέο crossover με έντονα coupe αμάξωμα και το όνομα Arkana παρουσίασε η Renault στην έκθεση αυτοκινήτου της Μόσχας. Πρόκειται -στην παρούσα φάση – για εκθεσιακό πρωτότυπο το οποίο οι Γάλλοι το χαρακτηρίζουν, δια στόματος του επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης της εταιρίας Van den Acker, ως ένα μοναδικό συνδυασμό της κομψότητας των σεντάν – που στη ρωσική αγορά είναι σαφώς πιο δημοφιλή από τα χάτσμπακ – και της αίσθησης δύναμης που αποπνέουν τα SUV.
 
Λέγεται μάλιστα ότι η ιδέα για τη δημιουργία του προέκυψε από τη Ρωσία. Το Arkana αποτελεί προπομπό ενός μοντέλου που θα λανσαριστεί στη «μικρομεσαία» κατηγορία (C-Segment), ως πρόταση που συνδυάζει την επαρκή ευελιξία για αστική χρήση με τη δυνατότητα για ταξίδια, με προοπτική να συμβάλει στην αύξηση των πωλήσεων της Renault παγκοσμίως, καθώς προβλέπεται παράγεται και να πωλείται σε διάφορες χώρες ανά την υφήλιο. Η αρχή θα γίνει το 2019, με την έναρξη της διάθεσης του Arkana στη στρατηγικής σημασίας για τη γαλλική εταιρία ρωσική αγορά.

Ads

 
Σημειώνουμε ότι η Ρωσία είναι η δεύτερη σε όγκο πωλήσεων και σημασία αγορά για το Groupe Renault (με προοπτική μάλιστα να ανέβει στην πρώτη θέση) το οποίο κατέκτησε σχεδόν το ένα τρίτο της το 2017 (με 448.270 πωλήσεις να αντιστοιχούν σε ποσοστό 28% – με το 19,5% να αφορά αυτοκίνητα με το σήμα της Lada). Θυμίζουμε ότι το στρατηγικό σχέδιο “Drive the Future” του γαλλικού γκρουπ προβλέπει αύξηση των πωλήσεων στα 5,0 εκ. οχήματα ετησίως μέχρι το 2022 – και το Arkana αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου αυτού.