Πρώτα την επιβατική έκδοση του νέου Combo και μετά την επαγγελματική, με διαφορά περίπου 2 μηνών ετοιμάζεται να λανσάρει, για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου η Opel. Πρόκειται για το τρίτο μοντέλο της Opel που παράγεται υπό την αιγίδα του γκρουπ PSA και ταυτοχρόνως την 5η γενιά ενός μοντέλου με ισχυρή παρουσία στον επαγγελματικό χώρο ως βαν, αλλά και στον χώρο των επιβατικών αυτοκινήτων όπου λειτούργησε ως πιο προσιτή εναλλακτική στα πολυμορφικά ενός όγκου οχήματα (MPV). Η πρώτη επαφή του Ελληνικού κοινού με το Combo Life έγινε παρουσία δημοσιογράφων και εκπροσώπων εταιριών χρονομίσθωσης στο Βελιγράδι, στις 22 Ιουνίου.
 
Στο σχετικό δελτίο τύπου επισημαίνεται, κατ’ αρχάς, ότι το Combo Life είναι φορτωμένο με συστήματα υποβοήθησης του οδηγού:
 
«…όπως Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης με Ανίχνευση Πεζού και Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης, Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού, Σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης σε Ανηφόρα, Σύστημα Αναγνώρισης Πλευρικού Τυφλού Σημείου, Σύστημα Παρέκκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας, Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης, Σύστημα Διατήρησης Σταθερής Ταχύτητας κλπ.»

Ads

image
 
Επίσης σημειώνεται ότι:
 
«Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 5θέσιας ή 7θέσιας έκδοσης, διαφορετικού εξωτερικού μήκους (4,4 μ. ή 4,75 μ.) και διαμόρφωσης καθισμάτων που αυξάνει το χώρο φόρτωσης από τα 597 λίτρα (5θέσια διάταξη) στα 2693 λίτρα (στην έκδοση των 4,75 μ. με τη 2η σειρά καθισμάτων αναδιπλωμένη).»
 
«Τρεις πετρελαιοκινητήρες (1.5l, 4κύλινδρος Turbo, με απόδοση 75hp, 100hp & 130hp) και 2 βενζινοκινητήρες (1.2l, 3κύλινδρος Turbo, με απόδοση 110hp & 130hp) συνδυάζονται με αυτόματο (8τάχυτο) ή μηχανικό (5τάχυτο και 6τάχυτο) κιβώτιο και πληρούν ήδη τις αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6d Temp που τίθενται σε εφαρμογή το Σεπτέμβριο του 2019.»

image

«Και επειδή πρόκειται για μία καθαρά επιβατική έκδοση, δεν λείπουν η πρακτικότητα και η πολυτέλεια. Μέχρι 28 διαφορετικοί αποθηκευτικοί χώροι, έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών, θύρες USB εμπρός και πίσω, ηλεκτρική πρίζα 230V, συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto, πανοραμική οροφή με ηλεκτρικά χειριζόμενο σκιάδιο και επιπλέον αποθηκευτικό χώρο οροφής που επεκτείνεται στο κέντρο του οχήματος με φωτισμό LED στάνταρ και πολλά ακόμη, κάνουν την παραμονή στο αυτοκίνητο άνετη και ιδιαίτερα ευχάριστη.»
 
Τα πρώτα Combo Life αναμένεται να εμφανιστούν στις εκθέσεις του Επίσημου Δικτύου στην Ελλάδα τον Οκτώβριο.

Ads