Την πρώτη “τυφλή” απότομη αλλαγή πορείας με την όπισθεν (γνωστή και ως J-turn) με τον οδηγό του να βλέπει μόνο το Έξυπνο Σύστημα Πανοραμικής Θέασης (Intelligent Around View Monitor) πέτυχε το Nissan JUKE. 

Με ένα JUKE που είχε όλα τα παράθυρά του καλυμμένα ο κασκαντέρ Paul Swift κατάφερε, βλέποντας μόνο την εικόνα από τις τέσσερις εξωτερικές κάμερες του αυτοκινήτου, όχι απλά να οδηγήσει γρήγορα με την όπισθεν, αλλά και να εκτελέσει ελιγμούς ακριβείας.

Το ενδιαφέρον είναι πως ο Paul έκανε το ίδιο ρεκόρ με αυτό που έχει επιτύχει με αυτοκίνητο με “καθαρό” οπτικό πεδίο.  Όμως το συναρπαστικό στην περίπτωσή μας είναι ότι ο Paul, πέτυχε να αντιστρέψει απότομα την πορεία του από όπισθεν σε πορεία προς τα εμπρός, αφενός στα “τυφλά” και αφετέρου σε έναν οριοθετημένο χώρο μόλις 18 εκατοστά φαρδύτερο από το μήκος του αυτοκινήτου.

Η Nissan λοιπόν έρχεται τώρα να υπερηφανευθεί για σύστημα Intelligent Around View Monitor, που παρέχει στον οδηγό μια πανοραμική θέαση του αυτοκινήτου, καθώς και του χώρου γύρω από αυτό. Τέσσερις εικόνες από ισάριθμες κάμερες, συνθέτονται με έξυπνο τρόπο και εμφανίζονται στην κεντρική οθόνη του NissanConnect, καθιστώντας  τη διαδικασία της στάθμευσης απλούστερη και ασφαλέστερη.

Το Intelligent Around View Monitor, αποτελεί μέρος του οράματος Intelligent Mobility της Nissan για ένα ασφαλέστερο και πιο βιώσιμο μέλλον οδήγησης. Είναι επίσης ένα από τα  δομικά στοιχεία της Nissan προς την ολοκλήρωση του ProPilot, της  αυτόνομης  τεχνολογίας οδήγησης της μάρκας. Μάλιστα, το πρώτο αυτοκίνητο της Nissan στην Ευρώπη που θα εξοπλίζεται με το ProPilot θα αποκαλυφθεί στο επόμενο οικονομικό έτος (2017).

Για το Nissan JUKE το παραπάνω εγχείρημα τέτοιου είδους δεν είναι το πρώτο. Για την ιστορία, το compact crossover της Nissan κατέχει ήδη το ρεκόρ για τη διαδρομή του ενός μιλίου σε δύο τροχούς.

Παρακολουθήστε το εκπληκτικό εγχείρημα: