Mε την έλευση του πλήρως ανανεωμένου 370Z Nismo, από το φθινόπωρο και στην Ευρώπη, η Nissan ενισχύει τη γκάμα μοντέλων “Nismo” που διαθέτει. Ακολουθώντας πιστά τα χνάρια της “ναυαρχίδας” GT-R NISMO, το νέο 370Z Nismo ενσωματώνει μια σειρά από σχεδιαστικές και μηχανικές βελτιώσεις, όντας το πιο σπορ και ολοκληρωμένο 370Z, μέχρι στιγμής. Του Νίκου Λουπάκη. 

Ads

Σύμφωνο με την αντίληψη που διέπει όλα τα μοντέλα της NISMO, το νέο 370Z NISMO συμπυκνώνει την ουσία των σπορ επιδόσεων, τοποθετώντας τον οδηγό στο επίκεντρο της δράσης. Έχοντας ως γνώμονα την  αξιοποίηση των 30 ετών εμπειρίας και τεχνογνωσίας της NISMO, το νέο 370Z NISMO έχει ανασχεδιαστεί εκτενώς, προκειμένου  να προσφέρει ακόμα  πιο έντονη και πιο συναρπαστική οδηγική εμπειρία.

Υιοθετώντας ένα νέο κέλυφος δομικής κατασκευής του νέου 370Z Nismo, αντί του παραδοσιακού σωληνωτού πλαισίου, η Nissan έχει επιτύχει τη βελτίωση της ακαμψίας αλλά και ταυτόχρονα τη μείωση του βάρους του, ενώ στο πλαίσιο της πλήρους ανανέωσης της αεροδυναμικής, πίσω υπάρχει μικρότερη αεροτομή που λειτουργεί σε συνδυασμό με τον νέο εμπρός προφυλακτήρα για να δημιουργήσει σημαντικά αυξημένη κάθετη δύναμη, κατά την οδήγηση σε υψηλές ταχύτητες.

Ο 3.7-λίτρων εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας αποδίδει 344PS, επιτρέποντας στο 370Z NISMO να επιταχύνει από στάση μέχρι τα100 km/h σε μόλις 5,2 δευτερόλεπτα. Για την “αναπνοή” του κινητήρα, φροντίζει το διπλό σύστημα εξάτμισης της NISMO, παρέχοντας φυσικά, μια απίστευτη, αγωνιστική χροιά.

Ads

Διαθέσιμο μόνο ως coupe με εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, το νέο 370Z NISMO διαθέτει μια σειρά από βελτιώσεις και στην ανάρτηση. Για να βελτιωθεί η οδηγική άνεση, τα πίσω αμορτισέρ έχουν επαναρυθμιστεί , ενώ οι αλλαγές στην επένδυση του εσωτερικού των θόλων στους πίσω τροχούς, έχουν συντελέσει στο να μειωθεί περαιτέρω ο θόρυβος από τον δρόμο.
Περισσότερες πληροφορίες για το 370Z Nismo θα δοθούν στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στo Παρίσι, στις αρχές Οκτωβρίου, όπου η Nissan θα αποκαλύψει – μεταξύ άλλων- και το εν λόγω μοντέλο.