Ξεκίνησε η διάθεση του νέου Volvo V60 στην ελληνική αγορά, του premium wagon που θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, καθώς και δύο υβριδικά συστήματα κίνησης Twin Engine, με τεχνολογία Plug-in Hybrid.

Ads

Το νέο Volvo V60 βασίζεται στην προηγμένη πλατφόρμα SPA (Scalable Product Architecture), όπως το XC60 και τα μοντέλα της σειράς 90 και διαθέτει πολυτελές εσωτερικό, μεγάλους χώρους, προηγμένη συνδεσιμότητα, καθώς και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε συστήματα υποστήριξης οδηγού και άλλες τεχνολογίες ασφαλείας της Volvo.

Στον πυρήνα τους, βρίσκεται το σύστημα αποφυγής εμπρόσθιων συγκρούσεων City Safety, με ενεργή υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης, το οποίο είναι το μόνο που μπορεί να αναγνωρίσει πεζούς, δικυκλιστές και μεγάλα ζώα. Επιπλέον, στο V60 εμπλουτίζεται και με μια νέα παγκόσμια καινοτομία της Volvo, καθώς μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί αυτόματο φρενάρισμα για να αποφευχθεί η σύγκρουση – ή να μετριαστούν οι συνέπειές της – με αυτοκίνητο που πλησιάζει μετωπικά, από την αντίθετη κατεύθυνση.

image

Ads

Το νέο Volvo V60 διαθέτει δυναμικό οδηγικό χαρακτήρα, χάρη σε ένα καλά μελετημένο πλαίσιο που προσφέρει εξαιρετικό έλεγχο. Η ανάρτησή του περιλαμβάνει διπλά ψαλίδια εμπρός και διάταξη integral link πίσω, παρέχοντας βέλτιστη οδική συμπεριφορά, χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση και την ποιότητα κύλισης.

Η εκτεταμένη χρήση βοριούχου χάλυβα υπερυψηλής αντοχής (UHSS) δημιουργεί έναν εξαιρετικά άκαμπτο κλωβό προστασίας για όλους τους επιβάτες, ενώ τα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, γνωστά από τα κορυφαία μοντέλα της Volvo, καθιστούν το νέο V60 ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον κόσμο.

Το νέο Volvo V60 διαθέτει ένα από τα πιο πρακτικά εσωτερικά στην κατηγορία του. Οι λεπτές πλάτες των εμπρός καθισμάτων και η σχεδίαση των πίσω καθισμάτων απελευθερώνουν επιπλέον χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών, εξασφαλίζοντας συγχρόνως άνεση και σωστή υποστήριξη του σώματος. Άλλες λειτουργίες και χρηστικές λύσεις κάνουν την καθημερινή συμβίωση με το V60 πιο εύκολη και ευχάριστη για όλη την οικογένεια, όπως η αυτόματη αναδίπλωση των πίσω προσκεφάλων παράλληλα με την αναδίπλωση της πλάτης των πίσω καθισμάτων, το διαμέρισμα κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών που ασφαλίζει για να φυλάσσονται πολύτιμα αντικείμενα και οι γάντζοι συγκράτησης για τσάντες που επιτρέπουν την εύκολη και ασφαλή μεταφορά πολλών αντικειμένων. Ο πρακτικά τετραγωνισμένος χώρος αποσκευών είναι ο μεγαλύτερος στην κατηγορία του, με χωρητικότητα 529 λίτρων.

image
  
Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής για το νέο V60 ξεκινούν από €44.928 για τον κινητήρα diesel D3 των 150 ίππων. Ακολουθούν οι εκδόσεις με τον κινητήρα diesel D4 που αποδίδει 190 ίππους, με τιμή από €51.324, και οι εκδόσεις με τον κινητήρα βενζίνης Τ6, απόδοσης 310 ίππων, με τετρακίνηση (AWD) και τιμή από €54.648. Στην κορυφή της γκάμας του νέου V60 τοποθετούνται δύο εκδόσεις με υβριδική Plug-In τεχνολογία και τετρακίνηση (AWD): T8 Twin Engine με απόδοση 390 ίππων και T6 Twin Engine με απόδοση 340 ίππων, που θα διατεθεί λίγο αργότερα.
Οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις είναι διαθέσιμες με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιο Geartronic 8 σχέσεων, ενώ οι υπόλοιπες εκδόσεις διατίθενται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο Geartronic 8 σχέσεων.