Με δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο συστημάτων τετρακίνησης θα είναι προσφέρεται το νέο «premium» compact SUV της Jeep, που είδαμε στην πρόσφατη έκθεση της Γενεύης. Θα εφοδιάζεται με βενζινοκινητήρες 1,4 λίτρων και πετρελαιοκινητήρες 1,6 έως 2,0 λίτρων, ισχύος 140 έως 170 ίππων, ενώ θα διατίθεται και σε προσθιοκίνητες εκδόσεις.
 
Στην αγορά των Compact SUV, η οποία αναμένεται να φτάσει τα 7,5 εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι το 2020, στοχεύει να πρωταγωνιστήσει το νέο Compass, που λανσάρεται ως το πλέον ικανό εκτός δρόμου όχημα της κατηγορίας.

Ads

Τα Jeep Active Drive και Jeep Active Drive Low (με 20:1 crawl ratio), είναι τα συστήματα μετάδοσης με τα οποία θα προσφέρεται το νέο μοντέλο. Και τα δύο, ενσωματώνουν το σύστημα διαχείρισης πρόσφυσης Jeep Selec-Terrain που προσφέρει 5 διαφορετικές ρυθμίσεις λειτουργίας του συστήματος μετάδοσης κίνησης και μπορούν να μεταφέρουν τη ροπή στους τροχούς που τη χρειάζονται. Επιλέγοντας Auto, Snow, Sand, Mud ή Rock (η τελευταία μόνο στο Trailhawk) ο οδηγός θα μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε έδαφος και να κινηθεί με άνεση σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Τα συστήματα τετρακίνησης του Jeep Compass εκτός από ασφάλεια εκτός δρόμου προσφέρουν και οικονομία καθώς είναι εξοπλισμένα με ένα έξυπνο σύστημα άμεσης αποσύνδεσης του πίσω άξονα το οποίο απεμπλέκει την τετρακίνηση όταν δεν απαιτείται και την επανασυμπλέκει όταν χρειαστεί, χωρίς καμία παρέμβαση του οδηγού.

Το Jeep Compass θα διατίθεται στις εκδόσεις Sport, Longtitude, Limited (η πληρέστερη όσον αφορά τον εξοπλισμό) και Trailhawk (η ικανότερη εκτός δρόμου έκδοση, με αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 2.5 εκ.). Υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε κινητήρες βενζίνης και diesel με κυβισμό από 1,4 μέχρι και 2,0 λίτρα, χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή 9τάχυτο αυτόματο και τετρακίνηση ή κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Ads

Στον εξοπλισμό μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται: Ειδοποίηση επερχόμενης εμπρόσθιας σύγκρουσης, σύστημα διατήρησης πορείας στην λωρίδα, ειδοποίηση τυφλών σημείων και παρακολούθηση κάθετης κίνησης κατά το ξεπαρκάρισμα, κάμερα υποβοήθησης στάθμευσης, σύστημα υποβοήθησης παράλληλης και κάθετης στάθμευσης, ενεργό cruise control, και σύστημα ευστάθειας ESC με σύστημα αποφυγής ανατροπής.
 
Κινητήρες-Μετάδοση νέου Jeep Compass

Βενζίνη

1.4L MultiAir2 με Stop&Start, 140 ίππων, FWD με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων
1.4L MultiAir2 με Stop&Start, 170 ίππων, 4WD με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9 σχέσεων

Diesel

1.6L MultiJetII με Stop&Start, 120 ίππων, FWD με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων
2.0L MultiJetII με Stop&Start, 140 ίππων, 4WD με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων
2.0L MultiJetII με Stop&Start, 140 ίππων, 4WD με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9 σχέσεων
2.0L MultiJetII με Stop&Start 170 ίππων, 4WD/Low με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9 σχέσεων