Πρόκειται προφανώς για μία από τις σημαντικότερες αφίξεις στην αγορά της χώρας μας. Όχι μόνο γιατί το C3 είναι ένα εντελώς καινούριο μοντέλο και όχι κάποιο face lift, αλλά και γιατί μιλάμε για προϊόν πλατιάς κατανάλωσης, αφού τα λεγόμενα «σουπερμίνι», στα οποία περιλαμβάνεται το νέο μικρό Citroen, κυριαρχούν πλέον στην αγορά. Μεγάλο, λοιπόν, το στοίχημα για τη CITROËN που ετοιμάζει, την άλλη βδομάδα, την πανηγυρική παρουσίασή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Γράφει ο Νίκος Λουπάκης

Ads

                                      
Σε πρώτη φάση, η γκάμα «στηρίζεται» σε δύο τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες 1199 cm3 Euro 6 (PureTech 82 HP και 110 HP Turbo) και δύο πετρελαιοκινητήρες 1560 cm3 (BlueHDi 75 hp και 100 hp), ενώ διαθέσιμο, εκτός από τα χειροκίνητα, θα είναι και το EAT6 τελευταίας γενιάς αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

image

image

Ads

Κατά τ’ άλλα η Citroen έχει προικίσει το C3 με μια σειρά προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού, όπως 3D σύστημα πλοήγησης με αναγνώριση ομιλίας, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα ειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας και σύστημα ανίχνευσής νεκρής γωνίας. Και για τους λάτρεις των gadgets να πούμε ότι σε αυτό το μοντέλο θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της Citroën Connected Cam ™, ένα πλήρως ολοκληρωμένο και συνδεδεμένο σύστημα κάμερας HD, το οποίο καταγράφει τις οδηγικές σας εμπειρίες με τη δυνατότητα κοινοποίησης στα κοινωνικά δίκτυα ή για μετέπειτα προβολή.
 
Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

Μήκος: 3.99 m
Πλάτος: 1.75 m
Ύψος: 1.47 m
Μεταξόνιο: 2.54 m
Χώρος αποσκευών: 300 lit.