Μια νέα υπηρεσία κοινής χρήσης αυτοκινήτων στην Ιαπωνία θα λανσάρει η Nissan βασισμένη στην ηλεκτροκίνηση. Η υπηρεσία, που ονομάζεται e-share mobi, θα είναι διαθέσιμη από τις 15 Ιανουαρίου του 2018 – σε πρώτη φάση με το νέο ηλεκτρικό Nissan LEAF, αλλά και με το Nissan Note e-POWER.

Ads

Χωρίς μηνιαία συνδρομή μέλους, το e-share mobi στοχεύει στο να προσφέρει μια ξεχωριστής αξίας εμπειρία στον τελικό χρήστη, λόγω της ευκολίας στην χρήση αλλά και στην άνεση της μετακίνησης.

Με προηγμένες τεχνολογίες όπως η αυτόνομη οδήγηση “ProPILOT” της Nissan και το “ProPILOT Park” στο Nissan LEAF, αλλά και με το Σύστημα Around View Monitor τόσο στο LEAF όσο και στο Note e-POWER, οι χρήστες της υπηρεσίας θα απολαμβάνουν μια ξέγνοιαστη και ασφαλή μετακίνηση. Επιπλέον, κάθε όχημα θα είναι εξοπλισμένο με μια συσκευή καταγραφής συμβάντων, για την περίπτωση ατυχήματος.

Οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες πλοήγησης και σε συνιστώμενα δρομολόγια, μέσω τηλεφώνου από εξειδικευμένο πάροχο. Κάθε όχημα θα διαθέτει ενσωματωμένη κάρτα ETC για την πραγματοποίηση αυτόματης πληρωμής στα διόδια του οδικού δικτύου.

Ads

Η υπηρεσία θα είναι σε πρώτη φάση διαθέσιμη σε περίπου 30 σταθμούς σε Tokyo, Kanagawa, Shizuoka,  Osaka, Hyogo, Kyoto, Shiga, Nara, Wakayama, καθώς και σε άλλες περιφέρειες, με στόχο να επεκταθεί σε όλη την επικράτεια της Ιαπωνίας.