Οι νέες “e-Hybrid” υβριδικές εκδόσεις των Jeep® Renegade και Compass που παρουσιάζει τώρα η Jeep έρχονται να πλαισιώσουν τις ήδη γνωστές Plug-in Hybrid – και τετρακίνητες – εκδόσεις 4xe.

Ads

Η Jeep με το νέο υβριδικό σύνολο παρουσιάζει για πρώτη φορά τον τετρακύλινδρο Turbo βενζινοκινητήρα των 1,5 λίτρων που αποδίδει 130 ίππους και 240 Nm και συνεργάζεται με ένα επίσης νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Ο θερμικός κινητήρας συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 15 kW και 55 Νm ροπής (135 Nm προς το κιβώτιο), ο οποίος είναι σε θέση να κινήσει το όχημα ακόμα και με σβηστό τον βενζινοκινητήρα.

Οι προηγμένες υβριδικές λειτουργίες του συνόλου επιτρέπουν την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με χαμηλές ταχύτητες ή στους ελιγμούς στάθμευσης.

Ads

Τα Jeep Renegade και Compass, e-Hybrid, είναι διαθέσιμα και στην Ελληνική αγορά με τιμές από 25.800 και 31.100 ευρώ αντίστοιχα, ενώ όλες οι εκδόσεις καλύπτονται με 4ετη εργοστασιακή εγγύηση ισχύος έως 160.000χλμ.

Η Jeep® παρουσιάζει ένα νέο υβριδικό σύστημα, με το οποίο προσφέρει μια ακόμα προηγμένη λύση εξηλεκτρισμένης αυτοκίνησης. Το νέο σύστημα έρχεται να πλαισιώσει το καινοτόμο Plug-in Hybrid σύστημα 4xe, το οποίο ήδη απολαμβάνει εξαιρετική εμπορική επιτυχία, με περισσότερες από το 25% των πωλήσεων της μάρκας στην Ευρώπη να αφορούν εκδόσεις 4xe.

e-Hybrid: Μια Νέα Υβριδική-Ηλεκτρική Εναλλακτική
Το e-Hybrid χρησιμοποιεί έναν νέο αποδοτικό 4κυλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, με απόδοση 130 ίππων και 240 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με ένα επίσης νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.

Το σύστημα περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα 15 kW (20 hp), ο οποίος αποδίδει 55 Nm ροπής ( αντιστοιχούν σε 135 Nm στην είσοδο του κιβωτίου), απόδοση που του επιτρέπει να κινεί το όχημα ακόμα και με τον θερμικό κινητήρα εκτός λειτουργίας. Το αποτέλεσμα είναι μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 15% σε σχέση με αντίστοιχα μοντέλα βενζίνης, κορυφαία αποδοτικότητα και εξαιρετική άνεση.

Η νέα υβριδική τεχνολογία e-Hybrid, επιτρέπει στα Jeep Renegade και Compass να προσφέρουν μια νέα εξηλεκτρισμένη εναλλακτική στην κατηγορία των μοντέλων με κίνηση στους 2 τροχούς, δίνοντας τη δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά στις χαμηλές ταχύτητες, αλλά και κατά τη διάρκεια των ελιγμών στάθμευσης.

Υβριδική Απόδοση
Ο νέος 4κυλινδρος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας είναι εξαρχής σχεδιασμένος για υβριδική χρήση και βελτιστοποίηση της θερμοδυναμικής απόδοσης. Ο κινητήρας λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Miller, ο οποίος βελτιώνει τη θερμική αποδοτικότητα και προσφέρει τη δυνατότητα λειτουργίας με υψηλό λόγο συμπίεσης (12,5:1). Παράλληλα, το σύνολο διαθέτει σύστημα μεταβλητού χρονισμού και σύστημα άμεσου ψεκασμού υψηλής πίεσης (350 bar).

Ο κινητήρας αποδίδει 130 ίππους και 240 Nm ροπής, ενώ η εφαρμογή ενός κινητήρα/δυναμό BSG (Belt Starter Generator) προσφέρει άμεση και απόλυτα ομαλή ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του συνόλου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της μέγιστης αποδοτικότητας, τα νέα Renegade και Compass e-Hybrid, χρησιμοποιούν το προηγμένο σύστημα  ανάκτησης ενέργειας, “Intelligent Brake System”, μέσω του οποίου μεγιστοποιείται η αξιοποίηση της κινητής ενέργειας του οχήματος κατά την επιβράδυνση.
Δείτε το πλήρες άρθρο με τις φωτογραφίες κάνοντας κλικ εδώ