Η Jaguar Land Rover επεκτείνει την γκάμα των ηλεκτρικών – με την ευρύτερη έννοια – μοντέλων της, με την παρουσίαση του νεότερου plug-in υβριδικού συστήματός της, το οποίο κάνει του ντεμπούτο στα δύο καλύτερα – σύμφωνα με τους ίδιους τους ανθρώπους της εταιρείας – οχήματα της: τα Range Rover Evoque και Land Rover Discovery Sport.

Ads

Το plug-in hybrid σύστημα συνδυάζει έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρου με ισχύ 200 ίππων, τον μικρότερο στη σειρά Ingenium, με έναν ηλεκτροκινητήρα για να παρέχει μικρές διαδρομές μηδενικών ρύπων και επιπλέον ισχύ ή συνδυασμό βενζίνης και ηλεκτρικής κίνησης για βέλτιστη απόδοση σε μεγαλύτερα ταξίδια. Η νέα τεχνολογία εισάγεται στην τελευταία γενιά Range Rover Evoque και στο πλήρως αναβαθμισμένο Land Rover Discovery Sport.

Φωτογραφίες και περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ

Ο κινητήρας των 200 PS συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 80 kW (109 PS) τοποθετημένο στον πίσω άξονα, προσφέροντας τη δυνατότητα της τετρακίνησης και το επιθυμητό μείγμα απόδοσης/επιδόσεων, ανάλογα με το στυλ της οδήγησης, με την κατανάλωση να περιορίζεται μέχρι και στα 1,4 λίτρα / 100 χλμ., χάρη στην υβριδική ηλεκτρική τεχνολογία του (τυποποιημένες μετρήσεις). Ενώ επιτρέπει και χαμηλές εκπομπές CO2: μόλις 32 g/km στο Evoque και 36 g/km στο Discovery Sport, με τα δύο οχήματα να έχουν πλήρως ηλεκτρική αυτονομία 66 και 62 χιλιόμετρα, αντίστοιχα.

Ads