Η ώρα της ανανέωσης ήρθε για τη μικρή BMW, που μετά από 2,0 εκατομμύρια πωλήσεις επανέρχεται με βελτιώσεις που αφορούν όχι μόνο την αισθητική, αλλά και τη γκάμα των κινητήρων της, που δημιουργούν νέα δεδομένα τόσο από την άποψη της ισχύος όσο και από την άποψη των οικολογικών χαρακτηριστικών του μοντέλου (κατανάλωση μικτού κύκλου: 8,0 – 3,4 lit/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 188 – 89 g/km).

Ads

Τα νέα 3θυρα και 5θυρα μοντέλα της BMW Σειράς 1 κυκλοφορούν, λοιπόν, με πλήρως ανανεωμένη γκάμα κινητήρων και πρόσθετα μέτρα που μειώνουν την κατανάλωση και τους ρύπους, επιτρέποντάς τους το λανσάρισμα νέων τεχνολογιών BMW EfficientDynamics.

Οι πελάτες της BMW Σειράς 1 θα μπορούν να επιλέξουν τώρα από τρικύλινδρες και τετρακύλινδρες μονάδες της νέας οικογένειας κινητήρων του BMW Group. Η πιο αποδοτική –βάσει των επίσημων προδιαγραφών- της σειράς είναι η BMW 116d EfficientDynamics Edition, με 85 kW/116 hp, κατανάλωση στο μικτό κύκλο 3,4 lit/100 km και εκπομπές CO2 89 g/km στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών.

Εναλλακτικά, αντί του στάνταρ χειροκίνητου κιβωτίου προσφέρεται ένα οκτατάχυτο Steptronic (στάνταρ στις BMW 125d, BMW 120d xDrive & BMW M135i xDrive). Η τελευταία έκδοση της αυτόματης μονάδας προσφέρει τώρα διαχείριση κιβωτίου με υποστήριξη δεδομένων πλοήγησης.

Ads

Μία αύξηση ισχύος 5 kW (στα 240 kW/326 hp) από τον εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα δίνει τη δυνατότητα στη νέα BMW M135i (μέση κατανάλωση καυσίμου: 8.0 lit/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 188 g/km) να ενισχύσει τη θέση της στη σπορ κατηγορία. Όπως οι BMW 120d και BMW 118d, έτσι και η BMW M Performance Automobile μπορεί να παραγγέλνεται με ευφυές σύστημα τετρακίνησης xDrive το οποίο πέρα από την ελκτική πρόσφυση και την κατευθυντική ευστάθεια βελτιώνει κα τη δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Η νέα BMW M135i xDrive (μέση κατανάλωση: 7,8 lit/100 km και εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 182 g/km) έχει επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε μόλις 4,7 δευτερόλεπτα.

Η προηγμένη τεχνολογία πλαισίου συνδυάζεται με πίσω κίνηση και σχεδόν τέλεια (50 : 50) κατανομή βάρους εμπρός και πίσω άξονα, χαρίζοντας στη νέα BMW Σειρά 1 εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά και ευελιξία. Ένας Δείκτης Πίεσης Ελαστικών σε κάθε τροχό ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό.

Η σειρά προαιρετικών συστημάτων υποστήριξης οδηγού BMW ConnectedDrive που διατίθεται για τη BMW Σειρά 1 περιλαμβάνει επίσης Active Cruise Control system βασισμένο σε ραντάρ με λειτουργία Stop & Go.

Η τελευταία γενιά Parking Assistant επιτρέπει τώρα παράλληλο παρκάρισμα σε στενούς χώρους που οριοθετούνται είτε από δύο εμπόδια ή από τη μία πλευρά, καθώς και αυτόματο κάθετο παρκάρισμα. Στοιχεία όπως το Driving Assistant που βασίζεται σε κάμερα, κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα Speed Limit Info με πληροφορίες για απαγόρευση προσπέρασης διατίθενται επίσης κατόπιν παραγγελίας.

Όλα τα μοντέλα της νέας BMW Σειράς 1 διατίθενται στάνταρ με ενσωματωμένη κάρτα SIM, που επιτρέπει τη χρήση των στάνταρ λειτουργιών Intelligent Emergency Call και BMW TeleServices, καθώς και πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες mobility. Επιπλέον των BMW Online και Real Time Traffic Information, οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν Online ψυχαγωγία. Άλλες online υπηρεσίες ενσωματώνονται στο αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας εφαρμογές smartphone και να ελέγχονται με ασφάλεια, διαισθητικά και άνετα μέσω του συστήματος iDrive. Το νέο σύστημα πλοήγησης Professional προσφέρει αυτόματη ενημέρωση χαρτών μέσω κινητού με τη βοήθεια της ενσωματωμένης κάρτας SIM, που είναι δωρεάν για τους πελάτες τα πρώτα τρία χρόνια από την ταξινόμηση του αυτοκινήτου.