Το εντυπωσιακό, πλήρως ηλεκτρικό τετρακίνητο SUV με το coupe στιλ, Futuron Concept, το οποίο αποτελεί το σχεδιαστικό προπομπό για τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας αποκάλυψε στη Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών Κίνας (CIIE 2019) στη Σαγκάη η Kia Motors.

Ads

Η ονομασία του Futuron Concept προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων “future” και “on”. Με μήκος 4.850 mm, ύψος 1.550 mm και με μεταξόνιο μήκους 3.000 mm, το Futuron διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Οι αναλογίες του αυτές ευνοούνται από την ηλεκτρική διάταξη που περιλαμβάνει μία μπαταρία υψηλής χωρητικότητας τοποθετημένη χαμηλά και κάτω από το δάπεδο. Η συγκεκριμένη θέση της μπαταρίας προσφέρει το βέλτιστο κέντρο βάρους και την καλύτερη απόκριση του συστήματος τετρακίνησης e-AWD.

image

Το Futuron είναι ένα σπορ αυτοκίνητο βασισμένο σε μια προηγμένη SUV πλατφόρμα, ενώ η οροφή του αποτελείται σχεδόν εξολοκλήρου από κρύσταλλο και ενσωματώνει ένα δίκτυο από αισθητήρες LiDAR που υποστηρίζουν την αυτόνομη οδήγηση 4ου επιπέδου, επιτρέποντας την κίνηση δίχως ο οδηγός να κρατά το τιμόνι ή να έχει το βλέμμα του στον δρόμο.

Ads

image

Τα δύο εμπρός καθίσματα είναι κατασκευασμένα από εύκαμπτα υλικά και μπορούν να προσφέρουν μια όρθια θέση οδήγησης ή μια θέση ανάπαυσης παρόμοια με αυτές που παρέχονται στους first class επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών. Με την ενεργοποίηση των αυτόνομων χαρακτηριστικών οδήγησης του Futuron, τα δύο εμπρός καθίσματα παίρνουν μία «ξαπλωτή» θέση, ενώ το τιμόνι βυθίζεται στο ταμπλό.