Μια άλλη αξιολόγηση από αυτή που κυριαρχεί στα ελληνικά δελτία ειδήσεων τους τελευταίους μήνες, χάρισε ένα οικολογικό διαπιστευτήριο σε μια πολυτελή λιμουζίνα.

Ο λόγος για την «επαναφορτιζόμενη» υβριδική Mercedes-Benz E 350 e, που η εκτίμηση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου του κύκλου ζωής της από τη φοβερή και τρομερή TÜV Süd (Γερμανική Αρχή Τεχνικού Ελέγχου), έδειξε πάνω από 40 τοις εκατό μείωση του λεγόμενου αποτυπώματος άνθρακα.

Με βάση λοιπόν την ανάλυση της TÜV προέκυψε ότι οι εκπομπές CO2 της Mercedes E 350 e είναι χαμηλότερες κατά περίπου 44% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, την E 350 CGI, που διαθέτει συμβατικό κινητήρα, κατά τη διάρκεια ολόκληρου του κύκλου ζωής του οχήματος, που περιλαμβάνει την παραγωγή υλικού και την παραγωγή του ίδιου του αυτοκινήτου, οδήγηση για 250.000 χιλιόμετρα υπολογισμένα με πιστοποιημένα στοιχεία όσον αφορά στην κατανάλωση και στην ανακύκλωση.

Πλεονέκτημα του υβριδικού μοντέλου είναι ότι φορτίζεται εξωτερικά με ρεύμα που παράγεται σύμφωνα με το ευρωπαϊκό ενεργειακό μείγμα. Εάν ο υπολογισμός γίνει βασιζόμενος στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τη φόρτιση, οι εκπομπές CO2 μπορούν να μειωθούν έως και κατά 63%. Το ίδιο ισχύει και για τον υπολογισμό της κατανάλωσης ενέργειας: η E 350 e καταναλώνει 31% ή 48% αντίστοιχα λιγότερη πρωτογενή ενέργεια σε όλες τις φάσεις του κύκλου ζωής της.

Αυτό οφείλεται σε δύο λόγους: Από τη μια, Από την άλλη, σε μία ολιστική ανάλυση, οι ειδικοί υπολόγισαν στην εξίσωση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από την φάση κατασκευής και αποκατάστασης.

Σημειώνουμε ότι η Mercedes-Benz E 350 e μπορεί να κινηθεί για 30 περίπου χιλιόμετρα με μηδενικούς ρύπους, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα της. Αξιοποιώντας, λοιπόν, την plug-in υβριδική της τεχνολογία καταφέρνει να σημειώνει εξαιρετική επίδοση μεικτό κύκλο κατανάλωσης με 2,1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Τα νέα ηλεκτρονικά συστήματα επέτρεψαν περαιτέρω αύξηση της ισχύος (65 kW / 88 hp) και της ροπής (440 Nm) του ηλεκτροκινητήρα ενώ η συνδυασμένη ισχύς (ηλεκτρο- και βενζινο- κινητήρα) της Mercedes-Benz E 350 e φτάνει τα 210 kW (286 hp) και η ροπή της τα 550 Nm.