Μία εβδομάδα πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του εντελώς νέου – και μικρομεσαίου – μοντέλου της Skoda στο Τελ Αβίβ, η τσέχικη εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του SKODA SCALA, του ολοκαίνουργιου χάτσμπακ της μάρκας. Μία ακόμα πρωτότυπη φωτογραφία που αφήνει να φανούν οι βασικές αναλογίες του νέου μοντέλου είναι αυτή με το «καμουφλάζ» που φιλοτέχνησε ο γνωστός – στην Τσεχία – καλλιτέχνης του γκράφιτι, Chemis. Το πολύχρωμο Scala, εικονίζεται συμβολικά σε έναν χώρο της Πράγας που φημίζεται για τα γκράφιτι που φιλοξενεί και έχει συμβολικό χαρακτήρα: τον τοίχο του Τζον Λένον.

Ads

Οι οπτικές ομοιότητες με το εσωτερικό του VISION RS, που η εταιρία είχε παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού πριν από περίπου δύο μήνες δεν είναι λίγες και είναι προφανές ότι το SCALA θα είναι το πρώτο μοντέλο της SKODA που θα χαρακτηρίζεται από τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας.

image

Μία μεγάλη, έγχρωμη οθόνη κεντρικά τοποθετημένη και ψηλά στο πεδίο του οδηγού, μαζί με ένα ολοκαίνουργιο πίνακα οργάνων, δίνουν μία ισχυρή πρώτη εντύπωση. Η οθόνη μπορεί να φτάσει σε μέγεθος τις 9,2 ίντσες προφέροντας πλήθος πληροφοριών. Επίσης, έχει δοθεί προσοχή στο σχεδιασμό και μικρών λεπτομερειών, όπως η καμπυλωτή, μονοκόμματη φάσα που περικλείει την οθόνη στο κάτω μέρος της και διατρέχει οριζόντια το ταμπλό.

Ads

image

image

image

image

Παγκόσμια πρεμιέρα για το νέο SKODA SCALA στις 6 Δεκεμβρίου, στο Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ.