Δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι μία Jaguar διαφημίζεται μεταξύ άλλων και για τα 565 λίτρα του χώρου αποσκευών της και όμως είναι αλήθεια. Πρόκειται για τη Jaguar XF Sportbrake, που στην κορυφαία της εκδοχή μπορεί να επιταχύνει από τα 0 έως τα 96 km/h σε μόλις 6,1 δεύτερα, αλλά και να ρυμουλκήσει μέχρι 2 τόνους φορτίου.

Ads

Η νέα Jaguar XF Sporbrake δεν είναι άλλο από τη στέισον έκδοση της σειράς XF, που φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια ύπαρξης στη γκάμα της εταιρίας. Πρόκειται για ένα μοντέλο στο οποίο ο μεγάλος χώρος αποσκευών (που σημειωτέον μπορεί να φτάσει τα 1.700 λίτρα με τα πίσω καθίσματα «πεσμένα») επιχειρεί να δώσει μια «life-style» διάσταση, που συνοδεύεται φυσικά και από τη δέουσα πολυτέλεια, αλλά και από την ύπαρξη άφθονων τεχνολογικών βοηθημάτων. 

Η ευρεία χρήση αλουμινίου επέτρεψε τη συγκράτηση του απόβαρου του μήκους 5 μέτρων αυτοκινήτου στα 1.660 kg με την ταυτόχρονη διατήρηση της ακαμψίας στα απαιτούμενα υψηλά επίπεδα, ώστε να υπάρχει η σωστή βάση για τα απαιτούμενα δυναμικά χαρακτηριστικά από ένα αυτοκίνητο που θέλοντας και μη παραπέμπει σε σπορ οδήγηση.

image

Ads

image

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει…

Τέσσερις κινητήρες Diesel:

163PS 2.0-litre manual & αυτόματο, κίνηση στους πίσω τροχούς
180PS 2.0-litre diesel αυτόματο; κίνηση στους πίσω τροχούς ή AWD
240PS 2.0-litre diesel αυτόματο, AWD
300PS 3.0-litre V6 diesel αυτόματο, κίνηση στους πίσω τροχούς

Δύο βενζινοκινητήρες:

250PS 2.0-litre βενζίνη αυτόματο; κίνηση στους πίσω τροχούς ή AWD
380PS 3.0-litre V6 βενζίνη αυτόματο, AWD

Η Jaguar XF Sportbrake διατίθεται ήδη προς πώληση στη Βρετανία, όπου η τιμή της βασικής έκδοσης (2.0d 163 ps) ορίστηκε στις 34.910 στερλίνες.