Ελαφρύ επαγγελματικό με «βαρύ» όνομα και ιστορία που μετρά ήδη περισσότερες από δύο δεκαετίες. Αυτό είναι το Sprinter της Mercedes που προσφέρεται σε μεγάλη ποικιλία εκδόσεων και εξοπλίζεται από το σύγχρονο τεχνολογικό οπλοστάσιο της Mercedes.

Ads

Με μια ματιά

2 diesel: 114 hp – 190 hp

1 βενζινοκινητήρας: 156 hp

Μεταξόνιο: 3250 – 4325 mm

Μήκος: 5261 – 7361 mm

Μεικτό βάρος: 3,0 – 5,0 τόνοι

Τρία μεταξόνια, 4 μήκη αμαξώματος και 3 ύψη χώρου φόρτωσης δημιουργούν μία ποικιλία εκδόσεων τόσο μεγάλη, όσο χρειάζεται ώστε η Mercedes να συμπεριλάβει το στοιχείο αυτά στα βασικά πλεονεκτήματα του μοντέλου. Το μήκος του χώρου φόρτωσης, που μπορεί να χωρέσει μέχρι 7 ευρωπαλέτες φτάνει μέχρι τα 4,80 m, το ύψος τα 2,14 m. Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 2.695 kg ενώ η μέγιστη χωρητικότητα φόρτωσης τα 17 m3.

Ads

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει δύο πετρελαιοκινητήρες 2,2 και 3,0 λίτρων σε 4 επίπεδα ισχύος και ένα βενζινοκινητήρα 1,8 λίτρων που καλύπτουν τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro5b+ GR. III και Euro VI, επιτυγχάνοντας χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης (έως και 6,3/100 km), ενώ ο βενζινοκινητήρας είναι διαθέσιμος και σε έκδοση με φυσικό αέριο. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, το κιβώτιο ταχυτήτων είναι είτε χειροκίνητο 6 σχέσεων είτε αυτόματο «εφτάρι», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι διαθέσιμες είναι και εκδόσεις με τετρακίνηση και αυξημένη απόσταση από το έδαφος, για τους επαγγελματίες που κινούνται και εκτός ασφάλτου.

Ο εξοπλισμός (βασικός και προαιρετικός) περιλαμβάνει βοηθήματα ασφαλείας που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε επιβατικά αυτοκίνητα, όπως η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, ενώ στη μείωση του κόστους χρήσης συμβάλλει το σύστημα ASSYST (βασικός εξοπλισμός) που επιτρέπει διαστήματα αλλαγής λαδιών έως και 60.000 km για τους πετρελαιοκινητήρες. Προαιρετικά επίσης διατίθενται και μια σειρά άλλες ευκολίες, όπως η ηλεκτρική πίσω πόρτα, ενώ στον τομέα της της ασφάλειας υπάρχει και σύστημα υποβοήθησης κατά των πλευρικών ανέμων.

Σημειώνουμε ότι η Mercedes προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις υπερκατασκευών και μετασκευών για προσαρμογή στις ιδιαίτερες ανάγκες του επαγγελματία τροφίμων. Υπάρχουν λοιπόν λύσεις για ψυγμένα ή κατεψυγμένα, ειδικές διαμορφώσεις όπως τοποθέτηση ραφιών, πλευρικών τοιχωμάτων, πατώματος κλπ.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 32.325 ευρώ (έκδοση 311 CDI 32 – 3,2 tn Compact).

image