Σε ένα απρόσμενο, άσχημο τροχαίο ατύχημα άφησε την τελευταία του πνοή ο φίλος, ο συνεργάτης, ο Κώστας Μαλανδρίνος, ένας εξαιρετικός εν Ελλάδι Έλληνας Βιομηχανικός Σχεδιαστής, αφήνοντας πίσω του ενα δυσαναπλήρωτο κενό μεταξύ του βιομηχανικού σχεδιασμού,του σχεδιασμού οχημάτων αλλά και στήν κατασκευή αυτών.

Όσο και αν ακούγεται οξύμωρο η οτιδήποτε άλλο, στην Ελλάδα υπάρχουν δημιουργικοί άνθρωποι με αφάνταστο μεράκι αλλά ταυτόχρονα και γνώση, θέληση και πείσμα για αυτό που κάνουνε. Ένας από αυτούς ήταν και ο Κώστας Μαλανδρίνος από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας.

Από πολύ μικρός και προτού σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων έδειξε ότι ο σχεδιασμός ήταν στο «χέρι του». Υπήρξε  από τους πρώτους σχεδιαστές που δημοσιοποίησαν σχέδια και μελέτες πλήρους εφαρμογής στην κατασκευή αυτοκινήτων στα αυτοκινητιστικά περιοδικά. Επίσης υλοποιήθηκαν και τρεις εργασίες του σε μορφή πρωτοτύπων . Αν ζούσε σε κάποια άλλη χώρα οι ιδέες του θα είχαν μπει στην γραμμή παραγωγής τουλάχιστον μιας Μεγάλης Αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης.

Οι περισσότερες εργασίες του αείμνηστου Κώστα Μαλανδρίνου μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα  αλλά η έλλειψη της βιομηχανικής κουλτούρας, της παραγωγικότητας, και τις επιχειρηματικότητας ιδίως στον τομέα της βιοτεχνίας η βιομηχανίας κατασκευής αυτοκινήτων, δεν άφησαν περιθώρια για την πραγματοποίησή τους.

O Kώστας ήταν πιο μπροστά από τα γνωστά τετριμμένα της ελληνικής παθογένειας....και ένας απλός καθημερινός άνθρωπος που σίγουρα δεν θα σου «γέμιζε» στο μάτι ότι αυτός σχεδιάζει και μπορεί να κατασκευάσει αυτοκίνητα! Προσιτός και ευγενικός χωρίς ταμπέλες και εντελώς μετρημένος στα λόγια του.

Θα μας λείψεις πολύ Κώστα Μαλανδρίνε μας αφήνεις  μια σπουδαία δημιουργική παρακαταθήκη που θέλει πολύ χρόνο για να την αφουγκραστεί  και να την εμπεδώσει κανείς. Καλό σου ταξίδι εκεί που πήγες φίλε, θα σε θυμόμαστε για πάντα...