Στο δρόμο της βιώσιμης μετακίνησης βαδίζει το το BMW Group – αυτό είναι κάτι που δεν έχει να μόνο με την κατασκευή πιο αποδοτικών οχημάτων, αλλά και με την αποδοτικότητα των πόρων στις παραγωγικές του μονάδες. Προς επιβεβαίωση της πορείας τους αυτοί οι Βαυαροί έδωσαν στη δημοσιότητα – στις 20 Μαρτίου 2019 – τη νέα Έκθεση Βιωσιμότητας (Sustainable Value Report) μαζί με τον Ετήσιο Απολογισμό της Εταιρίας για το 2018 (αναρτημένη και στο διαδίκτυο).
 
Όπως διαβάζουμε λοιπόν στην σχετική ανακοίνωση:
 
«Το 2018, το BMW Group πέτυχε νέα ρεκόρ στα εργοστάσια παραγωγής του. Οι συγκριτικές εκπομπές CO2 ανά παραγόμενο όχημα μειώθηκαν κατά μέσο όρο κατά 2,4% από την προηγούμενη χρονιά, φτάνοντας τους 0,40 τόνους ανά όχημα. Μόνο την τελευταία πενταετία, ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί κατά 39%. Το ίδιο ισχύει και για τις απόλυτες τιμές εκπομπών CO2 για το δίκτυο παραγωγής, που ήταν 2,7% χαμηλότερες από αυτές της προηγούμενης χρονιάς. Τα εργοστάσια του BMW Group επίσης έθεσαν νέα πρότυπα κατανάλωσης ενέργειας ανά παραγόμενο όχημα το 2018: Η παραγωγή οχημάτων απαιτούσε 2,12 μεγαβατώρες ενέργειας ανά όχημα, που είναι 2,3% λιγότερο κατά μέσο όρο, συγκριτικά με το 2017.»
 
Που οφείλονται τα παραπάνω; «…η οριστική μετάβαση σε φωτισμό LED στα Γερμανικά εργοστάσια της εταιρίας έχει ως αποτέλεσμα μία δραστική εξοικονόμηση ενέργειας. Λαμβάνοντας το 79% της ηλεκτρικής ενέργειας σε όλο τον κόσμο από ανανεώσιμες πηγές, το BMW Group έφτασε σχεδόν στο υψηλό επίπεδο της προηγούμενης χρονιάς. Από το 2017, όλα τα Ευρωπαϊκά εργοστάσια του BMW Group προμηθεύονται τον ηλεκτρισμό τους από ανανεώσιμες πηγές, κάτι που πέτυχε και το εργοστάσιο της εταιρίας στη Βραζιλία το 2018.»
 
To δικό της ρόλο στη διαμόρφωση αυτού του «βιώσιμου» προφίλ παίζει η ενασχόληση της BMW με την ηλεκτροκίνηση.
 
«Με συνολικές παραδόσεις 75.000 ηλεκτροκίνητων οχημάτων το 2018, το BMW Group αναδείχτηκε ηγέτης της Ευρωπαϊκής αγοράς. Σε όλο τον κόσμο, η εταιρία πούλησε πάνω από 140.000 ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Χάρη στη σημαντική αύξηση πωλήσεων των αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων, οι μέσες εκπομπές CO2 του στόλου το 2018 παρέμειναν στο ίδιο επίπεδο της προηγούμενης χρονιάς, παρά την περαιτέρω μείωση στις πωλήσεις diesel. Τα επόμενα χρόνια, το BMW Group σταδιακά θα λανσάρει περισσότερα ηλεκτροκίνητα μοντέλα όπως το MINI Electric, το BMW iX3 και το BMW iNEXT, που θα μειώσουν σημαντικά τις εκπομπές CO2 και ρύπων. Στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης της ηλεκτροκίνησης, το BMW Group θα επεκτείνει επίσης την απαραίτητη υποδομή. Η υπηρεσία φόρτισης ChargeNow ήδη παρέχει στους πελάτες πρόσβαση σε περισσότερα από 223.000 δημόσια σημεία φόρτισης σε όλο τον κόσμο.»