Με το προηγμένο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης “S-10” της Hyundai, που έχουμε δει σε μεγαλύτερα μοντέλα της κορεατικής εταιρίας εφοδιάζεται τώρα το νέο Hyundai i10 . Με τον τρόπο αυτό, το νέο μικρό Hyundai βρίσκεται να είναι εφοδιασμένο με τον πλουσιότερο στάνταρ εξοπλισμό τεχνολογιών ασφαλείας στην κατηγορία του: Μία δέσμη 12 τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας Hyundai SmartSense™. Ενώ ταυτοχρόνως είναι και το πρώτο στην κατηγορία του που προσφέρει στάνταρ το σύστημα E-Call, για άμεση κλήση του πανευρωπαϊκού αριθμού εκτάκτου ανάγκης 112 χωρίς τη χρήση κινητού τηλεφώνου του οδηγού ή των επιβατών του.

Ads

Χάρη, λοιπόν, στο S-10, το νέο Hyundai i10 μπορεί να «κρατιέται» μόνο του εντός των ορίων της λωρίδας κυκλοφορίας στην οποία κινείται, να φρενάρει εάν ανιχνεύσει άλλο όχημα ή διερχόμενο πεζό, να προειδοποιήσει τον οδηγό αν παρουσιάζει ενδείξεις κόπωσης, να φωτίζει πρόσθετα το εσωτερικό της στροφής σε νυχτερινή οδήγηση κλπ. Ενώ σε περίπτωση ατυχήματος το E-Call ενεργοποιείται είτε αυτόματα (όταν ανοίγουν οι αερόσακοι) είτε με το πάτημα ενός κουμπιού είτε με την αυτόματη αναγνώριση ατυχήματος επιταχύνοντας την άφιξη βοήθειας ακόμη και κατά 30 λεπτά!
 
Η επικοινωνία γίνεται μέσω του ηχοσυστήματος του αυτοκινήτου, είναι δωρεάν και το μόνο που χρειάζεται είναι το αυτοκίνητο να βρίσκεται σε περιοχή που υπάρχει οποιοδήποτε σήμα κινητής τηλεφωνίας. Ο επιβάτης μπορεί να συνομιλήσει με τον εκπρόσωπο του 112, ο οποίος ανάλογα με την κατάσταση θα ειδοποιήσει την Άμεση Δράση, το ΕΚΑΒ ή την Πυροσβεστική. Σύμφωνα με έρευνες, η έγκαιρη και ακριβής ειδοποίηση ενός ατυχήματος με το σύστημα E-Call που διαθέτει το νέο Hyundai i10, μπορεί να επιταχύνει την άφιξη βοήθειας ακόμη και κατά 30 λεπτά, σώζοντας πολύτιμο χρόνο και ζωές.

Δείτε φωτογραφίες και πίνακα με προδιαγραφές κάνοντας κλικ εδώ