330 αυτοκίνητα της Renault, χρησιμοποιούνται φέτος για τις ανάγκες του 70ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών (17 έως 28 Μαΐου) συνοδεύοντας μερικούς από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της 7ης τέχνης.

Ads

Η Renault αποτελεί σε σταθερή βάση επίσημο υποστηρικτή του Φεστιβάλ από το 1983, οπότε η παρουσία της φέτος στις Κάννες δεν αποτελεί έκπληξη.

Μεταξύ των 330 αυτοκινήτων της Renault που φέρουν το σήμα κατατεθέν του φεστιβάλ, τον Χρυσό Φοίνικα βρίσκονται κορυφαίες εκδόσεις των ESPACE και TALISMAN, αλλά και τα ηλεκτρικά ZOE και TWIZY.

Παράλληλα, για πρώτη φορά στο φεστιβάλ, θα χρησιμοποιηθεί και μια νέα πολυτελής έκδοση του Renault TRAFIC, με την ονομασία SpaceClass.

Ads

Σημειώστε ότι η Renault, διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την 7η τέχνη από την ίδρυσή της, με τις πρώτες εγκαταστάσεις της εταιρείας να βρίσκονται δίπλα στο στούντιο των αδερφών Lumière στο Billancourt.

Παράλληλα, μοντέλα της έκαναν συχνά την εμφάνιση τους σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, όπως το CLIO που έχει ξεπεράσει τις 1800 εμφανίσεις ή το DAUPHINE με περισσότερες από 800 εμφανίσεις.