Δεύτερο SUV ετοιμάζει η φημισμένη ιταλική εταιρία καθώς ο Sergio Marchionne, επικεφαλής του ομίλου Fiat - Chrysler, επιβεβαίωσε την ένταξη στα μελλοντικά σχέδια της Maserati, την κατασκευή ενός νέου μοντέλου που θα έρθει να χτυπήσει την Porsche Macan.

Το SUV αυτό, που θα είναι μικρότερο από την υπάρχουσα Levante που βλέπετε στη φωτογραφία, φημολογείται ότι μπορεί να φέρει και το όνομα του πρωτότυπου Kubang (από το οποίο προήλθε η Levante), και εκτός του ότι θα έχει ως στόχο την Porsche Macan, αναμένεται να λειτουργήσει επίσης ως μία πιο ακριβή εναλλακτική των BMW X3, Audi Q5 και Jaguar F-Pace.

Το SUV αυτό θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της Alfa Romeo Giorgio (με κίνηση στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς) η οποία χρησιμοποιείται επίσης από την Alfa Romeo Stelvio, της οποίας οι πωλήσεις ξεκίνησαν φέτος, δήλωσε επίσης ο Marchionne. Θυμίζουμε ότι η Levante χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της τετράθυρης Maserati Ghibli.

H στρατηγική αυτή αποσκοπεί στην επίτευξη του στόχου για συνολικές πωλήσεις της μάρκας της τάξης των 75.000 οχημάτων περίπου τον χρόνο.

Μόνο η ένταξη της Levante στη γκάμα των μοντέλων της Maserati έφερε αύξηση από 23.900 σε 35.000 περίπου αντίτυπα το χρόνο. Το νέο SUV θα βοηθήσει επίσης τη Maserati να αυξήσει τα ετήσια κέρδη της στο 1 δισ. ευρώ (1,18 δισ. Δολάρια). 

H ίδια η Maserati διατείνεται ότι το μοντέλο θα αρχίσει να παράγεται μέσα στο 2020, οι προετοιμασίες όμως δείχνουν ιδιαίτερα εντατικές και σε πιο τελικό στάδιο.