Έχοντας αναλάβει το ρόλο της Πρέσβειρας Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων της Nissan, η γνωστή από τη βραβευμένη ταινία «Εγώ η Τόνια», 28χρονη αυστραλιανή ηθοποιός Margot Robbie καλωσορίζει με ένα νέο και ολίγον αλληγορικό βίντεο κλιπ, το επόμενο «κύμα» βιώσιμης μετακίνησης και – κατ’ επέκταση – διαβίωσης.
 
Στο συγκεκριμένο βίντεο, η Margot Robbie απολαμβάνει με τη σανίδα του surf τα πρωινά κύματα της θάλασσας, μιλώντας παράλληλα για τη δημιουργία ενός “καλύτερου κόσμου για τον εαυτό μας και για όλους όσους έρχονται μετά από μας”. Ενώ ως «ηλεκτρική» Πρέσβειρα της Nissan, η ηθοποιός, παραγωγός και επιχειρηματίας έχει συντάξει μια ανοικτή επιστολή, για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν πιο βιώσιμες επιλογές ενέργειας.

 
«Όλοι έχουμε τη δύναμη να κάνουμε μια αλλαγή» εξηγεί η Margot που με αφορμή τη μικρή αυτή ταινία δήλωσε: «Ελπίζω να μπορέσω να παίξω ένα μικρό ρόλο, εμπνέοντας τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να διερευνήσουν εναλλακτικές μορφές ενέργειας και να κάνουν τη μετάβαση που θα οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Το θέμα είναι ότι μπορούμε όλοι να κάνουμε τη διαφορά και δεν χρειάζεται να περιμένουμε τους άλλους να το κάνουν για εμάς.»

Ads

image
 
Ο Gareth Dunsmore, Διευθυντής ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Nissan Europe, δήλωσε: «Η Nissan έχει δεσμευτεί να πρωτοπορήσει σε ένα μέλλον που δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν τις σωστές επιλογές για το πώς χρησιμοποιούν και αποθηκεύουν την ενέργεια.
 
Τα μοντέλα μας LEAF και e-NV200 δεν είναι μόνο καθαρότερα οχήματα, αλλά και μονάδες κινητής ενέργειας: οι χρησιμοποιημένες μπαταρίες από αυτά τα οχήματα επαναχρησιμοποιούνται σωστά, ως μέρος της λύσης αποθήκευσης ενέργειας xStorage, η οποία παρέχει ισχύ σε σπίτια, αλλά  ακόμη και σε γήπεδα ποδοσφαίρου σε όλο τον  κόσμο.»

image
 
Η Robbie συμμετείχε πρόσφατα στην αποκάλυψη της νέας της Formula E της Nissan, σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση στο Λος Άντζελες, με καλεσμένους ένα πλήθος VIP. Όπως είναι γνωστό η ιαπωνική εταιρία ετοιμάζεται να μπει στο πρωτάθλημα της ABB FIA Formula E για τη σεζόν 2018/19, αναμένοντας να αντλήσει πολλαπλά οφέλη και κυρίως  τεχνογνωσία με στόχο την ανάπτυξη νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

image

Ads

Οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Nissan σε παγκόσμιο επίπεδο σημείωσαν άνοδο 28% το τελευταίο οικονομικό έτος, με το LEAF να επιβεβαιώνει τη θέση του στην αγορά των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ως το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο. Η Nissan έχει πουλήσει περισσότερα από 320.000 LEAF,  από τότε που το μοντέλο βγήκε προς πώληση για πρώτη φορά, το 2010.