Mε βάση το σχήμα του θα μπορούσες να το χαρακτηρίσεις και αυτοκίνητο. Ωστόσο το LEO Coupe είναι ένα μικρό αεροσκάφος ιδιωτικής χρήσης, κάθετης απογείωσης και προσγείωσης που είναι εφοδιασμένο με ηλεκτροκίνητες τουρμπίνες.

Ads

Καθώς η βιώσιμη αστική κινητικότητα είναι σαφές ότι θα χρησιμοποιήσει και τον εναέριο χώρο των πόλεων, πέρα από τις κινήσεις των μεγάλων παικτών στο χώρο αυτό (με πλέον πρόσφατη την είδηση της συνεργασίας της Hyundai με τη Rolls Royce) τις δικές τους προσπάθειες καταβάλλουν και μικρότερες εταιρείες. Το όχημα-αεροσκάφος που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι προϊόν της εταιρίας Leo και είναι τόσο “compact” (3,0 X 6,0 μέτρα) ώστε να μπορεί να παρκάρει σε ένα σύνηθες γκαράζ, δίπλα σε ένα κανονικό αυτοκίνητο.

Το πλήρως ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης του LEO Coupe αποτελείται από ομάδες ενός μεγάλου αριθμού ισχυρών ηλεκτρικών στροβίλων (θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και τον όρο ηλεκτρικές τουρμπίνες ή ακόμα και ηλεκτρικά jets) που φροντίζουν αφενός για την ανύψωση του σκάφους και αφετέρου για την κίνησή του προς κάθε κατεύθυνση. Βασικό χαρακτηριστικό του συστήματος, που το καθιστά και ιδιαίτερα ασφαλές για όσους κινούνται γύρω από αυτό, είναι ότι αυτές οι τουρμπίνες είναι καλυμμένες, ενσωματωμένες στα φτερά του LEO.

Ο οδηγός, που μέχρι να ωριμάσει η τεχνολογία της πλήρως αυτόνομης οδήγησης, είναι απαραίτητο στοιχείο της ασφάλειας της πτήσης έχει στη διάθεση του προηγμένα χειριστήρια (ημι-αυτόνομα τα χαρακτηρίζει η LEO) ενώ οι δύο επιβάτες κάθονται πίσω από αυτόν, απολαμβάνοντας κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων τους τις ευκολίες της 5G συνδεσιμότητας. Σημειώστε ότι η ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το LEO Coupe μόνο αμελητέα δεν είναι, αφού αγγίζει τα 400 km/h, ενώ η μπαταρία που τροφοδοτεί το σύστημα πρόωσης προσφέρει τη δυνατότητα για πτήση μιας ώρας.

Ads

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι η LEO Flight δημιουργήθηκε από τους Pete Bitar και Carlos Salaff την άνοιξη του 2020 — εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Πρόκειται για κοινοπραξία μεταξύ της εταιρείας του Pete “Electric Jet Aircraft” και της εταιρείας του Carlos “SALAFF Automotive”, που ένωσαν τις δυνάμεις τους με τη φιλοδοξία να πραγματοποιήσουν ένα τεράστιο άλμα στη σχεδίαση των «ιπτάμενων αυτοκινήτων», που αναπόφευκτα θα πρέπει να είναι και ηλεκτρικά – eVTOL.

Οι δύο εταίροι δεν βλέπουν να εξαντλούνται οι προσπάθειές τους στη δημιουργία του LEO Coupe, το οποίο βλέπουν να παίζει στο μέλλον το ρόλο του αεροταξί και του οχήματος εκτάκτου ανάγκης, αλλά στοχεύουν και στην ανάπτυξη του δικού τους δικτύου φόρτισης των οχημάτων αυτών με τη δημιουργία των αντίστοιχων σταθμών – “VERTISTOP”.
Δείτε το πλήρες άρθρο με τις φωτογραφίες κάνοντας κλικ εδώ