Με μία οξύτατη ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής (ΠΣΕΟ), οι «δάσκαλοι» επανέρχονται στο θέμα των εξετάσεων για τις άδειες οδήγησης που έχουν κυριολεκτικά βαλτώσει με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες νέοι πολίτες που επιθυμούν να αποκτήσουν «δίπλωμα» να μην μπορούν να εξεταστούν – και να μην γνωρίζουν και το πότε θα συμβεί αυτό.
 
Η ανακοίνωση του ΠΣΕΟ έχει ως εξής:
 
«Δεκέμβριος 2018: Για τρίτο χρόνο, Εκπαιδευτές Οδήγησης και Πολίτες, εγκλωβισμένοι στο ίδιο έργο θεατές. Για μια ακόμη φορά το Υπουργείο Μεταφορών κωφεύει στην απαίτηση της κοινωνίας για διαφάνεια και αλλαγή κατεύθυνσης στον πολύπαθο τομέα των αδειών οδήγησης. Διακόπτει βίαια, για άλλη μια φορά, την εκπαιδευτική διαδικασία για τις άδειες οδήγησης οδηγών και συνεχίζει να ταλαιπωρεί υποψηφίους και εκπαιδευτές, αφενός με την ύπαρξή του – ως σύστημα –  και μόνο και αφετέρου με τις παλινωδίες ενός νομοσχεδίου που άγεται και φέρεται χωρίς κανείς να ξέρει πού.
 
Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά:
➢ Αλλάξτε επιτέλους αυτό το άθλιο σύστημα εκπαίδευσης – αξιολόγησης σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Κοινωνίας της Κυκλοφορίας (ΚτΚ)
➢ Σταματήστε αυτό το ιδιότυπο lock out ενάντια στους εκπαιδευτές και τους πολίτες
➢ Απαλλάξτε μας από την διαδικασία της αξιολόγησης. Είναι δική σας δουλειά και πρέπει να την εκπληρώσετε.
➢ Κραυγάζουμε: Ναι στην διαφάνεια και τον διαρκή έλεγχο όλης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
➢ Αρνούμαστε μεμονωμένα περιστατικά να σπιλώνουν και να χαρακτηρίζουν έναν ολόκληρο κλάδο.
➢ Είμαστε ο μοναδικός φορέας Εκπαίδευσης Οδικής Ασφάλειας. Σεβαστείτε μας.
 
Αναβαθμίστε μας. Θωρακίστε μας με γνώσεις και ιδέες για την σύγχρονη κινητικότητα, για την αυριανή ΚτΚ.
 
➢ Δημιουργήστε επιτέλους Σχολή Κινητικότητας και Οδικής Ασφάλειας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση»