H πλέον σπορ έκδοση του «μικρομεσαίου» τρίθυρου Kia είναι πλέον διαθέσιμη και στη χώρα μας συμπληρώνοντας την γκάμα του νέου Cee’d. Σχεδιάστηκε στην Ευρώπη υπό τη διεύθυνση του αρχισχεδιαστή, Peter Schreyer και ξεχωρίζει από τα «απλά» pro cee’d χάρη στις σπορ εξωτερικές λεπτομέρειες (προφυλακτήρες, σπόιλερ, φώτα ημέρας LED, δίχρωμες ζάντες αλουμινίου 18”με ελαστικά διαστάσεων 225/40ZR18 κ.ά.). Του Νίκου Λουπάκη. 

Ads

 
Τις απαραίτητες για το λογότυπο GT επιδόσεις εξασφαλίζει ο νέος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης 1,6 λίτρων GDI που είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο, αποδίδει ισχύ 204 ίππων (στις 6.000 στρ./λεπτό), ροπή 265 Nm/1.750-4.500 σ.α.λ. και κινεί τους εμπρός τροχούς μέσω ενός 6-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων. Χάρη σε αυτόν τον κινητήρα το pro_cee’d GT να επιταχύνει από στάση έως τα 100 km/h σε 7,7 δευτερόλεπτα και επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 230 km/h. Η μικτή κατανάλωση είναι 7,4 lit/100km.
 
Εσωτερικά τις εντυπώσεις κερδίζουν τα αγωνιστικού τύπου καθίσματα της Recaro με επένδυση από δέρμα και alcantara. Το pro_cee’d GT διαθέτει “έξυπνο κλειδί” με αισθητήρες προσέγγισης, πλήκτρο εκκίνησης κινητήρα “start”, ηλεκτρικά παράθυρα και ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες με LED φλας, αισθητήρες παρκαρίσματος, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, έγχρωμη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα με κάμερα οπισθοπορείας. Η τιμή του pro_cee’d GT είναι 22.720 € (με απόσυρση) και η εμπορική διάθεση στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει. Το αυτοκίνητο καλύπτεται με την εργοστασιακή πανευρωπαϊκή εγγύηση 7 ετών της Kia Motors.