Το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής της ρίχνει στη μάχη της ηλεκτρικής αγοράς – και των εντυπώσεων – η Kia. Ο λόγος για το υψηλών επιδόσεων πλήρως ηλεκτρικό crossover νέας γενιάς Kia EV6 GT που χρειάζεται μόλις 3,5 δευτερόλεπτα για τα 0-100 km/h και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 260 km/h.

Ads

Το πλήρως ηλεκτρικό crossover υψηλών επιδόσεων EV6 GT λανσάρει τώρα η Kia. Πρόκειται για το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής της Kia από καταβολής της εταιρίας, που έρχεται να προσφέρει συναρπαστικές επιδόσεις, πολυτέλεια και δυνατότητα πραγματοποίησης μεγάλων ταξιδιών, εξαιρετικούς χώρους, άνεση υψηλού επιπέδου και τεχνολογία εξαιρετικά ταχείας φόρτισης.

Βασισμένο στην εξειδικευμένη πλατφόρμα ηλεκτροκίνησης του Hyundai Group, Electric-Global Modular Platform (E-GMP), το Kia EV6 GT προσφέρει επιδόσεις που το φέρνουν να εισβάλει στα… χωράφια των supercars. Αυτό χάρη στο υπερσύγχρονο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με τους δύο κινητήρες να προσφέρουν συνολική ισχύ 585 PS και ροπή 740 Nm, εξασφαλίζοντας παραλληλα και το πλεονέκτημα της μετάδοσης κίνησης και στους τέσσερις τροχούς. Έτσι, το EV6 GT προσφέρει από τη μια 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 260 χλμ./ ώρα, και από την άλλη αυτονομία 424 χιλιομέτρων συνδυασμένη με τη δυνατότητα εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης από το 10 στο 80% σε μόλις 18 λεπτά (υπό τάση 800 V). Σημειώστε ότι πίσω από την αυξημένη αυτονομία βρίσκεται μια μεγάλη μπαταρία χωρητικότητας 77,4 kWh.

Πέρα από τις δυναμικές επιδόσεις, η Kia υπόσχεται ότι το EV6 GT προσφέρει και υψηλού επιπέδου δυναμικά χαρακτηριστικά, δημιουργώντας στον οδηγό την αίσθηση της συνεχούς επαφής με το δρόμο. Τα φρένα υψηλής απόδοσης, το αναβαθμισμένο σύστημα διεύθυνσης και η προσαρμοσμένη στις κορυφαίες επιδόσεις ανάρτηση βελτιώνουν κατακόρυφα τη δυνατότητα ελέγχου του οχήματος και τονώνουν την αυτοπεποίθηση του οδηγού, ενώ το εμπλουτισμένο σύστημα Drive Mode Select επιτρέπει την προσαρμογή της συμπεριφοράς του Kia EV6 GT στις επικρατούσες συνθήκες.

Ads

Και επειδή κάποια χαρακτηριστικά πρέπει να γίνονται και άμεσα αντιληπτά από τον εξωτερικό παρατηρητή έχουμε τις μεγάλες ζάντες αλουμινίου των 21 ιντσών, αλλά και τις εντυπωσιακές δαγκάνες των φρένων να παραπέμπουν στην υψηλή ισχύ πέδησης του GT. Ενώ στο πίσω μέρος, μια αεροτομή, τα ιδιαίτερα φώτα LED, ο μοναδικός προφυλακτήρας και ένας διαχύτης ολοκληρώνουν τη μεταμόρφωση του «αθώου» EV6 σε GT.

Και επειδή όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν παραχωρήσεις σε επίπεδο χώρων και πρακτικότητας, το Kia EV6 GT προσφέρει ένα εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό με έξυπνη και ευέλικτη διαμόρφωση, αλλά και πληθώρα χώρων αποθήκευσης συνδυασμένη με τα 480 λίτρα (VDA) του χώρου αποσκευών – όταν τα καθίσματα της δεύτερης σειράς βρίσκονται κανονικά στη θέση τους. Ενώ με τα καθίσματα της δεύτερης σειράς αναδιπλωμένα, η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ αυξάνεται στα 1.260 λίτρα. Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης ένα μπροστινό πορτμπαγκάζ που παρέχει επιπλέον 20 λίτρα αποθηκευτικού χώρου.

Το Kia EV6 GT είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο και οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του 2022.
Δείτε το πλήρες άρθρο με τις φωτογραφίες κάνοντας κλικ εδώ