Αν κάποιος, τη δεκαετία του ’90, σας έλεγε ότι θα έρθει εποχή που εταιρίες όπως η Hyundai και η Kia θα παίρνουν βραβεία για το design των αυτοκινήτων τους θα τον θεωρούσατε τουλάχιστον εκτός πραγματικότητας. Και όμως, οι Κορεάτες κάνοντας άλματα σε όλους τους τομείς είναι πια σε θέση να κατακτούν επάξια τέτοιου είδους βραβεία με όμορφα έως εντυπωσιακά μοντέλα, όπως τα i30 Fastback και Kona, αλλά και τα Kia Stinger, Stonic και Picanto, που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό iF awards 2018.

Ads

Η Kia Motors, λοιπόν, κατέκτησε τις 3 πρώτες θέσεις στα  βραβεία 2018 «iF design», ενισχύοντας τη φήμη που κατάφερε να δημιουργήσει η μάρκα σε σχέση με το design των αυτοκινήτων της. Συγκεκριμένα, ήταν το νέο fastback σεντάν Kia Stinger και το ολοκαίνουριο crossover Stonic που άρχισε πρόσφατα να πωλείται και στη χώρα μας (σχεδιασμένα στη Φρανκφούρτη και τα δύο), καθώς επίσης και το μικρό, αλλά ευρύχωρο, αυτοκίνητο  πόλης Picanto, που διακρίθηκαν στην κατηγορία “Product Design”.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το 2018 είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Kia κερδίζει τρία βραβεία (iF awards) και με το τελευταίο hat-trick  αυξάνει στα 15 το συνολικό αριθμό των βραβείων της.

Η Hyundai Motor από τη μεριά της πέτυχε μια ακόμη διεθνή διάκριση κατακτώντας δύο βραβεία σχεδιασμού για τα νέα i30 Fastback και Kona. Και τα δύο μοντέλα κέρδισαν το πρώτο βραβείο της κατηγορίας Product Design για την κομψή εμφάνιση του πρώτου πεντάθυρου coupe της κατηγορίας C και του πρώτου μικρού SUV της Hyundai.

Ads

image

Βραβείο σχεδιασμού (iF award) 2018: 6.400 συμμετοχές από 54 χώρες

Ο διαγωνισμός αυτός ξεκίνησε το 1953 στις εκθέσεις προϊόντων της «Formgerechte Industrieerzeugnisse» (Good Industrial Design) που πραγματοποιούνται στο εκθεσιακό κέντρο του Ανοβέρου “Hannover Messe” και είναι πλέον ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς σχεδίασης παγκοσμίως. Το 2018, εταιρείες από 54 χώρες υπέβαλαν 6.402 προϊόντα για να κριθούν από την ανεξάρτητη διεθνή κριτική επιτροπή 63 εμπειρογνωμόνων του design. Η επίσημη τελετή παρουσίασης για τα βραβεία σχεδιασμού 2018 iF θα πραγματοποιηθεί  στις 9 Μαρτίου 2018  στο Μόναχο. 

Σχετικά με την Hyundai Motor Europe

  • Το 2017, η Hyundai Motor έφθασε τις 523.258 ταξινομήσεις οχημάτων στην Ευρώπη – μια αύξηση της τάξεως του 3,5% σε σύγκριση με το 2016. Μέχρι τα μέσα του 2018, η Hyundai θα αντικαταστήσει το 90% της γκάμας των μοντέλων με σκοπό να δημιουργήσει τη νεότερη γκάμα αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Το 85% των οχημάτων Hyundai που πωλούνται στην περιοχή έχουν σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και δοκιμαστεί, στην Ευρώπη για να καλύπτουν τις ανάγκες των Ευρωπαίων πελατών και διατίθενται από τις παραγωγικές μονάδες της εταιρίας στην Ευρώπη.Αυτές περιλαμβάνουν δύο εργοστάσια στη Δημοκρατία της Τσεχίας και την Τουρκία, τα οποία έχουν συνολική ετήσια παραγωγική ικανότητα 600.000 μονάδων. Η Hyundai Motor πωλεί αυτοκίνητα σε 31 ευρωπαϊκές χώρες μέσω 2.500 σημείων πώλησης. Η Hyundai προσφέρει, μόνο στην Ευρώπη, το Πενταετές πακέτο Εγγύησης με Απεριόριστα Χιλιόμετρα σε όλα τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη, παρέχοντας στους πελάτες της εγγύηση πέντε ετών χωρίς όριο χιλιομέτρων, πέντε χρόνια οδικής βοήθειας και πέντε χρόνια τεχνικών ελέγχων των οχημάτων.

Σχετικά με την Kia Motors Corporation

  • Ιδρύθηκε το 1944 και είναι η παλαιότερη βιομηχανία κατασκευής οχημάτων στην Κορέα. Κατασκευάζει περισσότερα από 3 εκατομμύρια οχήματα τον χρόνο σε 14 μονάδες κατασκευής και συναρμολόγησης σε 5 χώρες, που στη συνέχεια διαθέτει μέσω ενός ευρύτατου δικτύου αντιπροσώπων και εισαγωγέων σε 180 χώρες. H Kia σήμερα απασχολεί πάνω από  51.000 εργαζόμενους παγκοσμίως και τα ετήσια έσοδά της ανέρχονται σε σχεδόν 45 δισεκατομμύρια δολάρια. H Kia είναι ο μέγας χορηγός του Australian Tennis Open, επίσημος συνεργάτης της FIFA και επίσημος χορηγός του Κυπέλλου UEFA.