Το ηλεκτρικό επετειακό μοντέλο που παρουσίασε η φοβερή και τρομερή Bugatti γιορτάζοντας τα 110α γενέθλιά της προορίζεται και για παιδιά, και για ενήλικες! Είναι δε και η φθηνότερη Bugatti που μπορείτε να αποκτήσετε…
 
Δεν ακολούθησε τα βήματα της Jaguar η Bugatti, δεν τοποθέτησε ένα ηλεκτρικό σύστημα ισχύος σε ένα παλιό, αναπαλαιωμένο της μοντέλο. Το αυτοκίνητο που βλέπετε στις φωτογραφίες αναβιώνει μεν μία κατασκευή του παρελθόντος, αλλά διαφοροποιημένη, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των καιρών.
 
Το Bugatti Baby είχε κατασκευαστεί ως από τον ιδρυτή της εταιρίας, Ettore Bugatti, το 1926, ως δώρο για τον γιο του Roland και ήταν μία μικρού μεγέθους – παιδική – ρεπλίκα της αγωνιστικής Bugatti Type 35.
image
 
Το νέο Baby II έχει σχεδιαστεί για να το οδηγούν, κατ’ αρχάς, παιδιά – όπως και ο πρόγονος του – και θα είναι εφοδιασμένο, όπως ήδη αφήσαμε να εννοηθεί, με ηλεκτρικό σύστημα ισχύος και. Φυσικά, τα πλαστικά ηλεκτροκίνητα παιδικά αυτοκίνητα δεν αποτελούν είδηση. Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση τη διαφορά κάνει το γεγονός ότι το Baby II είναι σχεδιασμένο και για ενήλικες! Είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το μοντέλο του 1920 που έκαιγε βενζίνη, φτάνοντας σε μέγεθος τα τρία τέταρτα του μεγέθους του αρχικού αγωνιστικού αυτοκινήτου της Bugatti Type 35.
 
Στην παιδική λειτουργία, ο κινητήρας παράγει 1 ίππο και το Baby II μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως 20 km/h. Αλλά στη λειτουργία ενηλίκων ο… μπαμπάς ή η μαμά έχουν στη διάθεσή τους 5,4 ίππους και μπορούν να αναπτύξουν μέγιστη ταχύτητα 45 km/h. Ενώ μια έξτρα αναβάθμιση ξεκλειδώνει 13 ίππους και αφαιρεί τον περιοριστή ταχύτητας! Σημειώστε πάντως ότι το αυτοκίνητο δεν διαθέτει πιστοποίηση για κυκλοφορία σε δημόσια δρόμο.

Ads

image

image
To παλιό (μαύρο) Baby του 1926 και το νέο (γαλάζιο) ηλεκτροκίνητο Baby II του 2019. 
 
H Bugatti παρουσίασε το Baby II στην πρόσφατη έκθεση της Γενεύης, στις αρχές του μήνα και ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει 500 τέτοια οχήματα φέτος, τον ίδιο δηλαδή αριθμό με το πρωτότυπο Bugatti Baby του Roland. Τιμή εκκίνησης τα € 30.000 – κάτι που σημαίνει ότι το Baby II είναι ο πιο προσιτός τρόπος για να οδηγήσετε μία γνήσια Bugatti!