Υπήρξε μια θρυλική διοργάνωση που ο Enzo Ferrari είχε χαρακτηρίσει ως «τον ωραιότερο αγώνα του κόσμου» και που αναβιώνει για πολλά χρόνια, με τη συμμετοχή επίσης θρυλικών αυτοκινήτων. Μιλάμε για έναν κλασικό αγώνα, με όλη τη σημασία της λέξης, αφού διεξάγεται με αυτοκίνητα που έγραψαν ιστορία πολλές δεκαετίες πριν.

Ads

Και επειδή ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και η σπορ οδήγηση βρίσκεται μέσα στο αίμα της Alfa Romeo, η φημισμένη ιταλική εταιρία δίνει και πάλι το παρών στην 38η αναβίωση του  αγώνα “1000 Miglia” του 2020 (1.000 Μιλια) που θα ακολουθήσει και πάλι την παραδοσιακή διαδρομή Brescia-Rome-Brescia και θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 16 Μαΐου.

image

image

Ads

Στον αγώνα θα συμμετέχουν εμβληματικά μοντέλα της φημισμένης για το σπορ χαρακτήρα της ιταλικής εταιρίας προερχόμενα από τη συλλογή της FCA Heritage, ενώ τα ιστορικά οχήματα θα συνοδεύσει ένας στόλος από 30 Giulia και Stelvio, οι οποίες θα αποτελέσουν τα επίσημα αυτοκίνητα της διοργάνωσης, αλλά και την ιδανική σύνδεση της ιστορίας της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας με το παρόν. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η σχέση της Alfa Romeo με το θεσμό ξεκινά μόλις στη δεύτερη χρονιά του, το 1928, όταν η μάρκα κατέκτησε, τόσο τον τίτλο των κατασκευαστών, όσο και των οδηγών, βλέποντας και τα 8 αυτοκίνητα της να παίρνουν την καρό σημαία του τερματισμού. Από τότε και μέχρι το 1957 η Alfa Romeo κατέκτησε 11 νίκες, ένα ρεκόρ που δεν θα καταρριφθεί ποτέ.
 
Πέρυσι στις 18 Μαΐου χιλιάδες φίλοι του αυτοκινήτου καλωσόρισαν στη Brescia τους Giovanni Moceri και Daniele Bonetti που μαζί με την Alfa Romeo 6C 1500 SS του 1928 της FCA Heritage, κατέκτησαν τη νίκη στο “1000 Miglia” του 2019. Παράλληλα στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Vesco-Guerini με μία 6C 1750 SS Zagato του 1929, ενώ όλα τα αυτοκίνητα της FCA Heritage που συμμετείχαν κατάφεραν να τερματίσουν αυτό τον ξεχωριστό αυτοκινητιστικό μαραθώνιο.

image

image